Presupus spion chinez căutat de SUA a fost arestat în Grecia

Presupus spion chinez căutat de SUA a fost arestat în Grecia

Un cetățean chinez căutat de SUA pentru tentativă de export ilegal de materiale pentru sisteme de apărare a fost arestat la Atena și deferit justiției în vederea extrădării sale, a anunțat vineri poliția greacă, informează sâmbătă AFP.

Poliția a realizat această arestare joi, în cooperare cu serviciile americane, care dispuneau de informații despre sosirea suspectului în Grecia, a precizat sursa din cadrul poliției.

Bărbatul căutat, un chinez în vârstă de 52 de ani, a fost arestat la ieșirea dintr-un hotel din centrul Atenei, la puțin timp după ce sosise în Grecia din China, via Dubai, a adăugat aceeași sursă.

El este căutat de SUA pentru că a încercat să cumpere și să exporte ilegal în afara SUA echipamente militare, precizează poliția greacă într-un comunicat.

Tranzacția, care urma să se facă în numele unei companii maritime chineze, viza materiale pentru interceptare de informații, potrivit comunicatului.

Serviciile americane au deschis o anchetă pe marginea acestui caz în iunie 2013, adaugă aceași sursă din cadrul poliției.

Bărbatul va rămâne în detenție până ce justiția greacă va examina cererea privind extrădarea sa.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Loredana Groza arată mai bine pe natural! Anca Țurcașiu i-a scos filtrele...

2 Ea este noua „patroană” a zahărului din România

3 VIDEO „Ce ridicolă ești! Câtă prostie în ziua de azi, nu mă mir de ce țara e așa cum e!”

4 Dacă minte el, mințim și noi / Citiți ce spune acest jurnalist ucrainean aflat pe front despre realitatea din teren

5 Momentul în care și Viagra se lasă păgubașă...