Presupus spion chinez căutat de SUA a fost arestat în Grecia

Presupus spion chinez căutat de SUA a fost arestat în Grecia

Un cetățean chinez căutat de SUA pentru tentativă de export ilegal de materiale pentru sisteme de apărare a fost arestat la Atena și deferit justiției în vederea extrădării sale, a anunțat vineri poliția greacă, informează sâmbătă AFP.

Poliția a realizat această arestare joi, în cooperare cu serviciile americane, care dispuneau de informații despre sosirea suspectului în Grecia, a precizat sursa din cadrul poliției.

Bărbatul căutat, un chinez în vârstă de 52 de ani, a fost arestat la ieșirea dintr-un hotel din centrul Atenei, la puțin timp după ce sosise în Grecia din China, via Dubai, a adăugat aceeași sursă.

El este căutat de SUA pentru că a încercat să cumpere și să exporte ilegal în afara SUA echipamente militare, precizează poliția greacă într-un comunicat.

Tranzacția, care urma să se facă în numele unei companii maritime chineze, viza materiale pentru interceptare de informații, potrivit comunicatului.

Serviciile americane au deschis o anchetă pe marginea acestui caz în iunie 2013, adaugă aceași sursă din cadrul poliției.

Bărbatul va rămâne în detenție până ce justiția greacă va examina cererea privind extrădarea sa.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 O să aveți un șoc după ce veți citi povestea asta! Așa vi se fură țara, dragi români!

2 Interlopi la PNL

3 Cine sunt cei patru „oameni obișnuiți" care i-au făcut partid lui Dragnea

4 Țiriac ar fi bolnav grav!

5 DEZVĂLUIRI Pesediștii înroșeau telefoanele / Presiunile puse de cumnatul lui Adrian Năstase asupra conducerii AS…