Presupusul atacator din Munchen într-o înregistrare video: Am probleme psihice

Presupusul atacator din Munchen într-o înregistrare video: Am probleme psihice

Un individ despre care se crede că ar fi atacatorul care a împușcat mortal vineri seară nouă persoane după care s-a sinucis lângă un centru comercial din Munchen (capitala Bavariei, sudul Germaniei) este văzut spunând într-un video înregistrat cu telefonul mobil și difuzat de presa germană că a fost spitalizat pentru probleme psihice, transmite sâmbătă agenția DPA.

Poliția a anunțat că încearcă să verifice înregistrarea, care a fost difuzată la postul NTV.

"Am fost spitalizat pentru probleme psihice. Sunt german. M-am născut în Germania", a declarat printre altele tânărul într-un video filmat de un localnic.

Totodată, poliția germană a informat că cercetează un cont de Facebook prin intermediul căruia atacatorul din Munchen ar fi putut invita mai mulți cunoscuți să vină la restaurantul de tip fast food în care și-a început atacul.

De altfel, poliția a anunțat că tânărul germano-iranian în vârstă de 18 ani ar fi primit tratament psihiatric și că cel mai probabil a acționat singur și nu are legături cu gruparea teroristă Stat Islamic. În rucsacul găsit asupra lui, poliția a descoperit 300 de gloanțe.

După o percheziție în camera tânărului a fost exclusă legătura islamistă, a declarat șeful poliției din Munchen, Hubertus Andrae. "Pe baza căutărilor, nu există niciun fel de indicii că ar exista o legătură cu Stat Islamic" sau cu chestiunea refugiaților, a spus Andrae într-o conferință de presă. El a adăugat că anchetatorii nu au niciun motiv să creadă că tânărul a avut complici și că acesta s-a născut și a crescut în apropiere de Munchen și a primit tratament psihiatric.

În schimb, există 'o legătură evidentă' între atacul comis vineri de tânărul germano-iranian de 18 ani în orașul Munchen și ucigașul norvegian Anders Behring Breivik, a anunțat poliția germană. Vineri, Norvegia a marcat cinci ani de la atacul comis de Breivik, soldat cu 77 de morți. La locuința atacatorului au fost găsite tăieturi din ziare despre operațiuni ale poliției și o carte intitulată "Amok, de ce omoară tinerii", scrie EFE.

Presa locală a mai scris că tânărul avea probleme la școală și era pasionat de jocurile video violente. Totodată, potrivit aceleiași surse, tânărul îl diviniza pe Tim Kretschmer, un adolescent de 17 ani care, în 2009, a pătruns înarmat în fostul său liceu din localitatea Winnenden (sud-vestul Germaniei) și a deschis focul, ucigând 15 persoane, după care s-a sinucis.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 O nouă ameninţare lansată de propaganda rusă: „Două rachete nucleare vor lovi imediat. Una la Washington, cealaltă la Londra” VIDEO

2 Etnicii minoritari din armata rusă au început să vorbească în limba nativă pentru a nu fi bombardați de ucraineni

3 ULTIMA ORĂ VIDEO Primele imagini cu „măcelul” produs de ucraineni la baza militară rusească din Crimeea

4 VIDEO „Acesta este doar începutul” / Ucrainenii au „măcelărit” aerodromul din Crimeea de unde rușii efectuează lovituri aeriene asupra orașelor!

5 ULTIMA ORĂ Primul oficial ucrainean de top care admite că este „imposibil” ca Ucraina să învingă Rusia cu nivelul actual de sprijin din Occident