Prețul exorbitant pe care italienii îl plătesc pentru un garaj sau un loc de parcare

Prețul exorbitant pe care italienii îl plătesc pentru un garaj sau un loc de parcare

Un paradox are loc pe piața imobiliară din Italia, un garaj a ajuns să aibă o valoare egală sau chiar mai mare decât cea a apartamentelor mici din peninsulă, potrivit Corriere della Sera.

Cât plătesc italienii pentru un garaj sau un loc de parcare - Foto Shutterstock

Italienii ajung să plătească și 200.000 de euro penru un garaj, după ce prețurile pentru acestea, dar și pentru locurile de parcare din marile orașe au luat-o razna.

Pentru că locurile de parcare s-au împuținat, tot mai mulți italieni preferă să folosească mijloacele de transport în comun, însă, au nevoie de un loc pentru a-și lăsa mașina în siguranță : un loc de parcare sau un garaj.

O cercetare a unei companii imobiliare din Italia, realizată pentru Corriere della Sera arată că, spre deosebire de cumpărarea și vânzarea de proprietăți, nu Milano este cel mai scump oraș din Italia, ci Napoli, atât pentru garaje, cât și pentru locuri de parcare. Mai exact, prețurile medii generale depășesc 55.000 și, respectiv, 31.300 de euro, în acest oraș.

În Milano un garaj se poate vinde și cu 200.000 euro, dar nici în orașele din sud prețurile nu sunt mai mici. În Bari, un loc de parcare s-a vândut cu prețul record de 130.000 euro.

Prețurile pentru locurile de parcare și garaje au crescut spectaculos în ultimii doi ani, datorită cererii. Oferta nu a reușit însă să țină pasul, astfel, în marile orașe din Italia prețurile au explodat.

Cele mai mari prețuri sunt în Napoli, Milano și Roma. Costul mediu general pentru cumpărarea unui garaj în Napoli este de peste 55.000 euro, cu 15% mai mult decât acum doi ani. În Roma, se plătește în medie peste 37.200 euro pentru un garaj, cu 8% mai mult decât acum doi ani, iar în Milano, prețul este de 37.106 euro, cu o creștere de 7% față de 2021.

Prețul mediu pe metru pătrat este, în medie, de 3.161 de euro în Napoli, de 2.369 de euro în Milano și de 2.109 euro în Roma.

Prețul variază și în funcție de mărimea spațiului, iar datele companiei imobiliare arată că în orașele din Sud suprafața garajelor este mai mare decât în orașele din Nord. Astfel, în Bari un garaj măsoară în medie 18,6 metri pătrați, în timp ce în Milano este de 15,8 metri pătrați.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat