Prețul gigacaloriei se va majora cu 7,42% în Craiova

Prețul gigacaloriei se va majora cu 7,42% în Craiova

Prețul gigacaloriei se va majora cu 7,42% în municipiul Craiova, ceea ce va duce la modificarea tarifului local la energia termică facturată populației de la 220,5 lei/Gcal la 236,86 lei/Gcal, inclusiv TVA.

Viceprimarul Craiovei, Stelică Bărăgan, a afirmat miercuri că primăria nu a luat în calcul mărirea subvenției la gigacalorie pentru populație pentru că este o sumă modică de 16 lei și a ținut cont de raport al Curții de Conturi.

"Nu am luat în calcul să mărim subvenția pentru populație la gigacalorie, pentru că este o mărire destul de modică, cu 16 lei. Aceasta mărire a avut la bază controlul Curții de Conturi, astfel încât să ne putem încadra cu planul de reorganizare la SC Termo Craiova SRL care se află în insolvență. În acest moment, față de RADET București—după cum ați văzut, ei au mărit cu 35% — noi avem o mărire de doar 7,4% și atunci am hotărât ca mărirea de 16 lei să fie suportată de populație", a spus Bărăgan într-o conferință de presă.

Acesta a transmis populației și asociațiilor de proprietari să încerce să plătească restanțele către SC Termo, pentru că societatea se află în insolvență și nu va mai furniza agent termic către rău-platnici.

AGERPRES/(A — autor: Maria Mitrică, editor: Oana Popescu, editor online: Simona Aruștei)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 O să aveți un șoc după ce veți citi povestea asta! Așa vi se fură țara, dragi români!

2 Interlopi la PNL

3 DEZVĂLUIRI Pesediștii înroșeau telefoanele / Presiunile puse de cumnatul lui Adrian Năstase asupra conducerii AS…

4 „Pot să filmez și eu puțin bucătăria ta?” / Interlopii României au început să-și afișeze ostentativ bogăția

5 Cine sunt cei patru „oameni obișnuiți" care i-au făcut partid lui Dragnea