Preţul unui sejur a scăzut cu 21% în sezonul estival 2020, rezervările last-minute s-au dublat (platformă de rezervări)

Preţul unui sejur a scăzut cu 21% în sezonul estival 2020, rezervările last-minute s-au dublat (platformă de rezervări)

Preţul unui sejur pentru două persoane în sezonul estival 2020 a scăzut cu 21% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, iar numărul rezervărilor last-minute s-a dublat, potrivit unei platforme de rezervări hoteliere.

Astfel, preţul mediu al unui pachet de cazare pentru două persoane, trei nopţi, a fost de 893 lei, comparativ cu 1.020 lei în 2019. În acelaşi timp, rezervările plătite cu tichete sau card de vacanţă au avut o scădere de doar 6%.

"Pe fondul pandemiei, sezonul estival a început anul acesta cu o lună întârziere, însă platforma Travelminit.ro a reuşit să depăşească volumul rezervărilor din anul trecut. Tichetele şi cardurile de vacanţă au fost printre principalele metode de achiziţie a vacanţelor care au contribuit la repornirea turismului intern. De asemenea, s-a observat tendinţa turiştilor de a rezerva cu precauţie vacanţe. Aproximativ 60% dintre aceştia au preferat anul acesta concediile de tip last-minute, rezervate chiar cu mai puţin de 48h înainte de începerea vacanţei, contrar tendinţelor din anii trecuţi când rezervările se făceau timpuriu pentru a profita de oferte early booking", se arată într-un comunicat al Travelminit.ro.

Potrivit acestuia, pandemia COVID 19 a schimbat comportamentul turiştilor, aceştia preferând să opteze, în 2020, pentru vacanţe interne de tip last-minute. Anii trecuţi, perioada iulie-august era destinată concediilor în afara ţării, în timp ce vacanţele erau rezervate de români şi plătite uneori chiar şi cu un an înainte pentru a se beneficia de preţuri reduse.

Potrivit statisticilor publicate de platforma de rezervări hoteliere, numărul rezervărilor efectuate cu 1, 2 sau 14 zile înainte de check-in s-a dublat în sezonul estival din 2020, comparativ cu anul trecut. Totodată, 75% dintre clienţi au ales rezervările fără avans sau cu anulare gratuită în perioada iulie-august 2020, în creştere cu 10% faţă de acelaşi interval al anului trecut.

"Informaţiile privind prevenirea coronavirusului disponibile pe platforma Travelminit au cântărit foarte mult pentru turişti, care au ales în rezervarea vacanţelor filtrul COVID-19. Acesta include o serie cuprinzătoare de măsuri, precum dispenser de soluţii dezinfectante, covoraşe dezinfectante, măsuri preventive pentru siguranţa personalului, procedura de check-in/plată, condiţiile de servire a mesei, procedurile de curăţenie cu dezinfectanţi profesionali, serviciul de wellness etc. Peste 1400 de proprietăţi dintre cele existente pe platforma de rezervări au adăugat informaţii referitoare la modul în care gestionează prevenirea răspândirii virusului în locaţie. S-au primit peste 11.300 de recenzii utile pe platformă legat de modul în care au fost respectate măsurile de prevenţie de către hotelier", se precizează în comunicat.

Din punct de vedere al destinaţiilor, Delta Dunării şi zonele de munte au ocupat primele locuri în preferinţele românilor, în vreme ce turismul balneo sau city break-urile în oraşele mari din România au suferit scăderi pe fondul măsurilor de prevenţie COVID-19 şi al amânării evenimentelor şi festivalurilor. De asemenea, interesul românilor faţă de litoralul românesc rămâne neschimbat faţă de anul trecut, subliniază sursa.

Căutările şi rezervările pe Travelminit.ro au crescut cu aproximativ 50% în sezonul de vară 2020 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în luna august înregistrându-se 3,1 milioane de vizitatori pe platformă, cu 55% mai mult decât anul trecut. Această creştere se explică prin interdicţiile de călătorie şi anul acesta mulţi turişti au apelat la turismul intern.

"Tragem linie la finalul acestui sezon altfel, care ne-a scos pe toţi din zona de confort şi suntem mândri de partenerii noştri şi de modul în care am gestionat împreună această situaţie fără precedent. Faptul că, în plină stare de urgenţă, numărul partenerilor noi Travelminit a crescut cu 31%, ajungându-se la 5500 de cazări disponibile pe platformă şi că, în ciuda scăderilor raportate la nivel naţional, noi am depăşit volumul rezervărilor de anul trecut, demonstrează că am reuşit să transformăm această criză într-o oportunitate" a declarat Ferenc Rigo, fondator şi CEO al platformei de rezervări hoteliere Travelminit.ro.

Travelminit.ro este unul dintre cei mai mari jucători pe piaţa rezervărilor hoteliere din România care acceptă şi plata prin vouchere de vacanţă. Oferta Travelminit.ro conţine 5.500 de proprietăţi din Romania, printre care hoteluri, pensiuni, apartamente, case de oaspeţi, cabane şi campinguri din toate regiunile ţării. Platforma a înregistrat peste 620.000 de înnoptări în 2019 şi o valoare totală a rezervărilor de 13 milioane de euro. AGERPRES/(editor: Andreea Marinescu, editor online: Ady Ivaşcu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Interlopul Cătălin Mavrichie, asasinul lui „Caiac”, va fi eliberat condiționat după 13 ani de detenție

2 Cum își amenințau victimele interlopii Kiss și Gumi / Amănunte terifiante

3 Scandalul banilor furați de securiști ia amploare / Dezvăluirile istoricului Mădălin Hodor

4 Român prins după zece ani, graţie unui hamburger lăsat la locul faptei. A fost depistat cu ajutorul probei ADN

5 VIDEO „Niciodată mai mult de o noapte” / Noi amănunte picante despre „intelectuala” lui Reghe