Preţurile petrolului au crescut luni cu 1,5%, dar s-au menţinut aproape de minimele ultimelor luni

Preţurile petrolului au crescut luni cu 1,5%, dar s-au menţinut aproape de minimele ultimelor luni

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au crescut cu 1,44 dolari, sau cu 1,5%, la 96,35 dolari pe baril până la ora 16:35 GMT.

Cotaţia ţiţeiului american West Texas Intermediate a fost de 96,33 dolari pe baril, în creştere cu 1,38 dolari sau cu 1,5%.

Săptămâna trecută, temerile că o recesiune ar putea afecta cererea de energie au făcut ca preţurile petrolului Brent pe termen de o lună să scadă cu 13,7%, până la cel mai redus nivel din februarie. A fost cea mai mare scădere săptămânală a preţului petrolului Brent din aprilie 2020, în timp ce cotaţia petrolului WTI a pierdut 9,7%.

Ambele contracte au recuperat unele pierderi vineri, după ce creşterea locurilor de muncă în Statele Unite, cel mai mare consumator de petrol din lume, a accelerat în mod neaşteptat în iulie.

”Încă o dată, influenţele macro s-au infiltrat înapoi pe această piaţă, mai ales în ceea ce priveşte numărul de angajaţi de vineri, economia ar trebui să ne ofere o cerere de benzină mult mai bună decât vedem”, a declarat John Kilduff, partener la Again Capital în New. York.

Duminică, China a surprins, de asemenea, pieţele cu o creştere mai rapidă decât se aştepta a exporturilor.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?