Preţurile producţiei industriale au crescut cu 5,6% în ritm anual, în aprilie

Preţurile producţiei industriale au crescut cu 5,6% în ritm anual, în aprilie

Preţurile producţiei industriale pe total (piaţa internă şi piaţa externă) au crescut cu 0,6% în luna aprilie a acestui an, faţă de luna martie 2019, în timp ce, comparativ cu perioada similară a anului trecut, avansul a fost de 5,6%, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică transmise marţi AGERPRES.

Pe marile grupe industriale, cel mai semnificativ avans al preţurilor a fost înregistrat în industria energetică, unde preţurile s-au majorat cu 1,16% în aprilie faţă de martie şi cu 13,41% faţă de aprilie 2018.

În industria bunurilor de uz curent preţurile producţiei industriale au urcat cu 0,93% în aprilie faţă de martie şi cu 3,48% faţă de aprilie 2018 iar în industria bunurilor de capital a fost înregistrat un avans al preţurilor de 0,51% în aprilie faţă de martie şi de 3,15% faţă de luna similară din anul trecut. Creşteri de preţuri au mai fost înregistrate în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (plus 0,3% în aprilie faţă de martie şi plus 3,6% faţă de aprilie anul trecut) şi în industria bunurilor intermediare (+0,06% faţă de martie şi +3,32% faţă de aprilie 2019). AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /