Prevederi privind plata personalului care participă la examenul de definitivat, evaluarea națională și bacalaureat

Prevederi privind plata personalului care participă la examenul de definitivat, evaluarea națională și bacalaureat

Președintele unei comisii din centrele de evaluare sau de contestații de la examenul național de definitivare va fi plătit cu 872 lei dacă sunt până la 1.000 de candidați și cu 910 lei dacă se depășește această cifră, prevede o notă publicată pe site-ul Inspectoratului Școlar al Municipiului București.

Aceeași notă prevede că vicepreședintele comisiei va primi 510 lei, secretarul/informaticianul — 437 lei, membru evaluator — 7 lei pe lucrare corectată.

Pentru activitatea desfășurată în cadrul examenului național de definitivare în învățământ, persoana responsabilă cu activitatea de comunicații virtuale la nivelul inspectoratelor școlare sau persoana de contact din unitatea de învățământ și centru de comunicare este plătită cu 503 lei.

Cei responsabili cu derularea și monitorizarea procesului de supraveghere audio-video vor fi plătiți cu 388 lei.

Potrivit unui ordin al ministrului Educației, personalul didactic care face parte din comisiile organizate în unitățile de învățământ pentru evaluarea națională a absolvenților de clasa a VIII-a este plătit după cum urmează: președinte — 291 lei, membru — 248 lei, asistent — 34 de lei pe zi.

Același ordin prevede că personalul care face parte din comisiile din centrele zonale de evaluare de contestații pentru evaluarea națională este plătit astfel: președintele unei comisii de până la 1.000 de candidați — 670 lei, la o comisie de peste 1.000 de candidați — 714 lei, secretarul — 336 lei, profesorul evaluator — 5,2 lei pe lucrarea corectată.

Personalul din comisiile de bacalaureat este plătit după cum urmează: președinte la o comisie de până la 450 de candidați — 670 lei, la o comisie de peste 450 candidați — 714 lei, vicepreședintele, secretar, membru — 460 lei, asistent — 40,3 lei /zi.

Ordinul de ministru prevede că cei care fac parte din comisiile din centrele zonale de evaluare sunt plătiți astfel: la o comisie de până la 1.000 de candidați — 1.019 lei, la o comisie de peste 1.000 de candidați — 1.056 lei, vicepreședintele — 582 lei, secretarul — 503 lei, membru — 450 lei, profesor evaluator — 6,67 lei/lucrarea corectată.

Plata pentru personalul didactic care face parte din comisiile de evaluare a competențelor lingvistice și digitale la bacalaureat se face astfel: președinte — 291 lei, secretar — 125 lei, membru — 125 lei, asistent — 34 de lei/zi, profesor examinator pentru proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română sau în limba maternă, respectiv pentru proba de evaluare a competențelor digitale — 3,4 lei/candidat, pentru proba de evaluare a competențelor lingvistice într-o limbă modernă — 5,2 lei/candidat.

Personalul didactic care face parte din comisiile județene/regionale de contestații pentru examenul de bacalaureat este plătit după cum urmează: vicepreședinte — 582 lei, secretarul — 460 lei, membru — 460 lei, profesor evaluator — 6,67 lei/lucrare corectată.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Noul Nostradamus” din Brazilia, profeție care dă fiori

2 VIDEO Însurat a 4-a oară la 64 de ani, Florin Zamfirescu și-a luat mașină 4x4 de „tânăr aventurier”

3 „Am văzut-o creață și focoasă și am zis hai să văd ce e de ea”

4 ULTIMA ORĂ Priviți, hărțile prezentate de Ministerul rus al Apărării arată retrageri rapide în estul și sudul Ucrainei

5 VIDEO Lupte crâncene în Herson / Soldații ucraineni încearcă să scape cu un Humvee după ce sunt surprinși de ruși