PREVIZIUNILE SĂPTĂMÂNII 10 - 16 APRILIE 2017

PREVIZIUNILE SĂPTĂMÂNII 10 - 16 APRILIE 2017

Principalele evenimente care vor avea loc în săptămâna 10 - 16 aprilie 2017:

*** Ministrul Finanțelor Publice, Viorel Ștefan, este invitat luni, 10 aprilie, în plenul Camerei Deputaților, la "Ora Guvernului".

Biroul permanent al Camerei Deputaților a aprobat o solicitare din partea grupului parlamentar PNL în acest sens.

Liberalii au cerut invitarea ministrului Finanțelor în vederea dezbaterii situației economice a țării după primele trei luni din acest an.

*** Elevii de clasa a II-a vor susține pe 10 aprilie proba scrisă la limba română din cadrul evaluării naționale, iar pe 11 aprilie proba de citit la limba română, potrivit calendarului aprobat de MEN.

Proba la matematică va avea loc pe 12 aprilie, iar pe 13 aprilie proba de scris și citit la limba română pentru elevii aparținând minorităților naționale.

Elevii de clasa a IV-a vor susține evaluarea la începutul lunii mai.

*** Muzeul Național al Satului "Dimitrie Gusti" organizează marți, 11 aprilie, între orele 9,00 și 15,00, evenimentul "De Florii... la Aeroport".

Potrivit unui comunicat al Muzeului Satului, cu acest prilej, la Aeroportul Internațional "Henri Coandă" București, vor fi organizate demonstrații ale unor renumiți meșteri populari.

"Demonstrații meșteșugărești de opincărit, încondeiat ouă, țesut, prelucrarea artistică a lemnului, pictură icoane pe sticlă și împletit textile ale unor renumiți meșteri populari însoțite de miniexpoziții ce reunesc valoroasele lor creații, frumoase costume populare, publicații de specialitate de promovare a muzeului și a României, precum și degustări de produse tradiționale vor aduce în fața celor ce trec pragul țării o părticică din România profundă", mai informează comunicatul.

AGERPRES/(autor: Mihai Simionescu, editor: Claudia Stănescu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...