PREVIZIUNILE SĂPTĂMÂNII 20 - 26 FEBRUARIE 2017

PREVIZIUNILE SĂPTĂMÂNII 20 - 26 FEBRUARIE 2017

Principalele evenimente care vor avea loc în săptămâna 20 — 26 februarie 2017:

*** În săptămâna care urmează, prim-ministrul Sorin Grindeanu va face propunerea pentru conducerea Ministerului Justiției.

"Probabil la începutul săptămânii viitoare, cel târziu la mijlocul săptămânii viitoare o să fac o propunere și ar putea fi una (...) care nu face parte din coaliția de guvernare, adică este o persoană apolitică", a declarat premierul Grindeanu, joi, la Bruxelles.

*** Inițiativa cetățenească de revizuire a Constituției privind definirea familiei ca fiind întemeiată pe căsătoria între un bărbat și o femeie ar putea fi retrimisă spre dezbatere Senatului, după ce miercuri, în Comisia juridică a Camerei Deputaților, s-a pus problema că Senatul ar putea fi prima Cameră sesizată pe această procedură.

Inițiativa cetățenească de revizuire a Constituției care prevede că "familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor" s-a aflat miercuri pe ordinea de zi a Comisiei juridice a Camerei Deputaților, dar dezbaterea ei a fost amânată pentru săptămâna viitoare.

*** Expoziția de fotografie "Orașe Patrimoniu al Umanității. 15 bijuterii ale Spaniei" va fi vernisată marți, în Sala de expoziții a Instituto Cervantes. Expoziția, care va rămâne deschisă până în data de 12 aprilie, înfățișează, prin intermediul a 58 de imagini, cele mai semnificative clădiri și locuri din cele cincisprezece orașe spaniole înscrise pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO: Alcala de Henares, Avila, Baeza, Caceres, Cordoba, Cuenca, Ibiza, Merida, Salamanca, San Cristobal de la Laguna, Santiago de Compostela, Segovia, Tarragona, Toledo y Ubeda.

*** O nouă licitație cu obiecte care i-au aparținut lui Corneliu Vadim Tudor, între care și o limuzină Chrysler LX 300C, va fi organizată de Casa Artmark joi la Palatul Cesianu-Racoviță din Capitală. Licitația Colecției Corneliu Vadim Tudor — partea a III-a conține peste 80 de obiecte cu prețuri cuprinse între 35 de euro și 3.000 de euro.

*** Elevi și studenți cu rezultate academice excepționale, voluntari, asociații care s-au remarcat de-a lungul timpului și foști membri ai Uniunii Naționale a Studenților din România vor fi premiați la "Gala de 10", eveniment care are loc vineri. "Gala de 10", ediția întâi, este organizată de toate organizațiile studențești membre ale UNSR din cele 17 centre universitare din țară. Evenimentul este prilejuit de împlinirea, în 2017, a 10 ani de la înființarea organizației studențești.

*** Corul Național de Cameră "Madrigal-Marin Constantin" va susține un concert extraordinar pentru a marca Ziua Madrigalului, pe 26 februarie, la Sala de spectacol "George Enescu" a Universității Naționale de Muzică București. Concertul este dedicat împlinirii a 92 de ani de la nașterea regretatului dirijor și compozitor Marin Constantin, fondatorul Corului Madrigal.

*** Semifinala Eurovision România va avea loc duminică. Artiștii calificați în semifinala Selecției Naționale sunt: Elize & No Stress cu "Fără bariere", Cristina Vasiu cu "Set the Skies on Fire", Tudor Turcu — "Limitless", Ramona Nerra — "Save Me", Ana Maria Mirică — "Spune-mi tu", Instinct — "Petale", D-lema — "Adventure", Ilinca feat. Alex Florea — "Yodel It", Tavi Colen și Emma — "We own the night", Zanga — "Două sticle", Maxim — "Adu-ți aminte", Eduard Santha — "Wild Child", Mihai Trăistariu — "I Won't Surrender", Alexandra Crăescu — "Hope", Xandra — "Walk on By".

Finala Eurovision România este programată pe 5 martie.

Ovidiu Anton, câștigătorul Selecției Naționale 2016, va susține un recital în semifinala competiției muzicale. El va interpreta, alături de trupa Anton, cele mai noi piese, dar și hitul care i-a adus trofeul Eurovision România 2016 — "Moment of Silence".

AGERPRES/(autor: Andreea Rotaru, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina