PREVIZIUNILE SĂPTĂMÂNII 7 - 13 AUGUST

PREVIZIUNILE SĂPTĂMÂNII 7 - 13 AUGUST

Principalele evenimente care vor avea loc în săptămâna 7 - 13 august:

*** Ministrul Justiției, Tudorel Toader, va avea o discuție marți cu liderii sindicatelor din ANP în legătură cu adoptarea unui pachet de măsuri în vederea rezolvării "problemelor sistemice din penitenciare".

"Le-am trimis o invitație la dialog, pentru marți, orele 10,00, pentru că avem în vedere un pachet mai mare de măsuri care trebuie luate. Prioritare sunt modificarea legilor justiției. Am finalizat proiectul de lege pentru modificarea legilor justiției și în prim plan există, începând de ieri — alaltăieri, hotărârea pilot pronunțată de CEDO în legătură cu problema sistemică din penitenciare. Așadar, i-am invitat pentru marți. Avem în vedere două categorii de măsuri, astfel cum sunt prevăzute și în hotărârea pilot. Măsuri concrete privind situația din penitenciare, avem cele două penitenciare unde au fost demarate procedurile pentru construcția acestora, avem măsuri pentru modernizarea penitenciarelor existente, pentru extinderea sau construcția unor pavilioane noi în cadrul unor penitenciare existente, avem în vedere preluarea unor foste unități militare care nu mai sunt folosite, sunt dezafectate și care pot fi adaptate și transformate în unități penitenciare", a declarat Tudorel Toader, miercuri, într-o conferință de presă.

*** Comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009 ar urma să se întrunească într-o nouă ședință joi.

La ședința din 27 iulie, președintele comisiei, Oana Florea, declara că se ia în calcul trimiterea de adrese către MAE și SRI în legătură cu prezența lui George Maior și a fostului adjunct al SRI Florian Coldea în seara scrutinului în casa lui Gabriel Oprea, dar că decizia va fi luată în ședința următoare.

Tot la acea dată, Comisia parlamentară a decis să trimită o nouă scrisoare procurorului general, în care revine cu cererea de a pune la dispoziția acestui for copia dosarului referitor la alegerile din 2009. Demersul a fost făcut ca urmare a faptului că Parchetul General a respins, în 14 iulie, solicitarea inițială a Comisiei parlamentare de anchetă de punere la dispoziție în copie a dosarului.

*** Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, în parteneriat cu alte instituții publice, derulează în luna august campania intitulată "Informare acasă! Siguranță în lume!", destinată românilor care doresc să muncească, să studieze și să locuiască în străinătate. Campania își propune să informeze asupra drepturilor pe care persoanele ce vor să se stabilească în afara granițelor le au în țările membre UE, precum și asupra riscurilor la care se expun odată cu decizia de a munci în străinătate. Campania de informare va începe cu un proiect pilot în județele Botoșani (9 august), Suceava (10 august) și Neamț (11 august) și va continua și în alte regiuni ale țării. Campania va fi derulată de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni în parteneriat cu Ministerul Muncii , Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Afacerilor Externe și autorități locale.

*** A șaptea ediție a Summer Well are loc la sfârșitul săptămânii viitoare, pe domeniul Știrbey. "Cap de afiș" sunt cei de la Interpol și Editors, urmând ca The Bloody Beetroots să încheie "festivalul vacanță". Pe 12 august, la Summer Well, vor concerta Oh Wonder, Honne, The Kills, Metronomy și Interpol. În ultima zi, vor urca pe scena de la domeniul Știrbey: Roosevelt, Nothing But Thieves, Birdy, Glass Animals, Editors și The Bloody Beetroots.

AGERPRES/(autor: Andreea Rotaru, editor: Florin Marin, editor online: Anda Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Ucrainenii au aruncat în aer trenul blindat adus de ruși la Melitopol

2 VIDEO Primele lovituri împotriva tancurilor rusești cu rachetele britanice Brimstone

3 Priviți, americanii au prezentat în România cel mai nou tanc, Abrams M1A2 SEPv3

4 Amănunte de culise / Oprescu stătea într-o zonă exclusivistă din Atena. Se pregătea să plece spre o insulă din Marea Egee

5 Ucrainenii, lovitură cruntă pentru Rusia! / Au distrus postul de comandă al brigăzii Flotei Mării Negre / Mai mulți ofițeri de rang înalt au fost uciși sa…