Prezența la vot în Turcia: 89%. Votul este obligatoriu. Ce riscă cei care au absentat

Prezența la vot în Turcia: 89%. Votul este obligatoriu. Ce riscă cei care au absentat

Prezența la scrutinul de duminică din Turcia a fost de 89% după numărarea a 98,83% dintre voturi. Fiecare cetățean al Republicii Turcia are obligația de a vota.

Alegeri in Turcia FOTO: Shutterstock

Conform cnnturk.com pedeapsa fiecărei persoane, care este cetățean al Republicii Turcia și nu votează din diferite motive, este stabilită de Comisia Electorală Supremă.

Potrivit art. 298 din Legea nr. 25 privind prevederile de bază ale registrelor electorale și electorale, votul în alegeri este o obligație legală. Pedeapsa pentru neprezentarea votului la alegerile prezidențiale de duminică (14 mai) nu a fost încă anunțată.

La alegerile pentru referendum din 2017 amenda pentru cei care nu s-au prezentat la urne a fost de 22 de lire turcești, adică echivalentul unui singur euro.

Comisia Electorală Supremă trimite un aviz de penalizare persoanelor care nu s-au prezentat la vot. Avizul de penalizare cuprinde informații despre suma de plată care se efectuează prin intermediul unor instituții precum Ministerul Finanțelor sau PTT. Aceste amenzi sunt plătite Ministerului Finanțelor.

Președintele Turciei va fi stabilit, cel mai probabil, într-un al doilea tur de scrutin după ce la alegerile de duminică, 14 mai, niciunul dintre candidați nu a depășit pragul de 50%.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”