Prezidenţiale2019/MAE a transmis către AEP o listă suplimentară de 68 de secţii de votare în străinătate pentru alegerile prezidenţiale

Prezidenţiale2019/MAE a transmis către AEP o listă suplimentară de 68 de secţii de votare în străinătate pentru alegerile prezidenţiale

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis, miercuri, către Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), o listă suplimentară cu 68 de secţii de votare în străinătate, în completarea propunerilor transmise la 3 şi 10 octombrie.

Potrivit unui comunicat, până în prezent, MAE a propus organizarea a 777 secţii de votare pentru alegerile prezidenţiale.

De asemenea, va fi redus numărul de secţii de votare organizate în Germania de la 84 la 79, ca urmare a solicitării Ministerului german al Afacerilor Externe.

"Subliniem că numărul secţiilor de votare organizate de România pe teritoriul Germaniei pentru acest scrutin (de trei ori mai multe decât la precedentele alegeri) reprezintă o premieră pentru autorităţile germane din perspectiva amplorii organizatorice şi a implicaţiilor administrative. Cu toate acestea, cetăţenii români vor putea să îşi exercite în condiţii optime dreptul de vot", precizează MAE.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că termenul limită prevăzut de lege pentru transmiterea către Autoritatea Electorală Permanentă a propunerilor de secţii de votare în străinătate este 19 octombrie.

"Misiunile diplomatice şi oficiile consulare continuă demersurile pentru identificarea unor spaţii adecvate şi pentru obţinerea acordului statului de reşedinţă sau a autorităţilor locale. Pe baza dialogului cu şefii de misiuni, MAE estimează că la alegerile pentru Preşedintele României din luna noiembrie vor fi înfiinţate peste 800 de secţii de votare în străinătate. Printre ţările în care vor fi organizate cele mai multe secţii de votare se numără: Spania (143), Italia (141), Germania (79), Marea Britanie (72), Franţa (49), SUA (38), Republica Moldova (36), Olanda (25), Belgia (23), Irlanda (16), Danemarca (12), Austria (17), Grecia (11), Portugalia (9), Elveţia (8)", se precizează în comunicat. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Foarte interesante amănunte...