Prigojin se plânge din nou că Wagner nu are muniții și acuză conducerea militară de la Moscova de „trădare”

Prigojin se plânge din nou că Wagner nu are muniții și acuză conducerea militară de la Moscova de „trădare”

Șeful mercenarilor Wagner, oligarhul Evgheni Prigojin, susține din nou că nu dispune de muniții în contextul în care contraofensiva ucraineană este „inevitabilă”.

Evgheni Prigojin FOTO Profimedia

Într-un mesaj vehement postat pe canalul său de Telegram, Prigojin își reia criticile la adresa conducerii militare de la Moscova și o acuză de „trădare”.

„Există un ordin criminal de a nu ne trimite muniţii, muniţiile se acumulează grămezi în depozite, cum am mai spus. Rândurile Wagner se subţiază printre morţi, răniţi şi cei care pleacă după terminarea contractului”, susține el.

„Contraofensiva ucrainenilor este inevitabilă, Astăzi plouă, pe 2 mai va cădea ultima ploaie. Va mai fi nevoie doar de încă o săptămână pentru ca vântul să usuce terenul, după care armata ucraineană va fi gata să înceapă”, anticipează oligarhul rus, adăugând însă că nu-şi dă seama când ar putea începe exact contraofensiva.

Potrivit lui Prigojin, armata ucraineană va încerca să străpungă flancurile încercuirii parţiale reuşite de trupele ruse în jurul oraşului Bahmut, iar armata invadatoare nu va fi capabilă să respingă un contraatac puternic acolo.

„Există trădare în interiorul Rusiei. Nu ne permit să ne pregătim apărarea şi nici să începem o ofensivă”, insistă Prigojin, citat de Agerpres.

Șeful Wagner contestă şi tactica de luptă a armatei ruse, spunând că nu înțelege de ce nu s-au lansat ofensive asupra oraşelor Sloviansk şi Kramatorsk pentru a diminua presiunea asupra Bahmutului.

În timp ce Kievul dă de înțeles că își pregăteșe contraofensiva, unii comentatori cred că trupele ucrainene vor ataca în sud sau sud-est, în câmp deschis către Marea Azov, în scopul de elibera inițial acele teritorii și de a străpunge legătura terestră între Rusia și peninsula Crimeea, anexată Moscova în martie 2014.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...