Prigojin spune că mercenarii Wagner vor lupta pentru Rusia chiar și după retragerea din Bahmut

Prigojin spune că mercenarii Wagner vor lupta pentru Rusia chiar și după retragerea din Bahmut

Şeful companiei militare private Wagner, oligarhul Evgheni Prigojin, spune că mercenarii săi vor continua să lupte pentru Moscova chiar şi după retragerea lor din oraşul Bahmut, din regiunea Donețk, în estul Ucrainei, care este de luni bune scena unor bătălii crâncene.

Prigojin vorbește cu pușcăriași ruși mobilizați pentru război FOTO Profimedia

„Luptătorii Wagner vor fi păstraţi pentru următoarele operaţiuni în interesul Rusiei”, a declarat Prigojin, citat de presa rusă.

Într-o ruptură majoră cu Kremlinul, Prigojin a anunţat furios vineri, prin intermediul unei înregistrări video, că îşi va retrage mercenarii din Bahmut din cauză că Moscova nu-i trimite muniţie suficientă, notează DPA, potrivit Agerpres .

Compania militară privată Wagner, descrisă adesea drept armata privată a lui Vladimir Putin, a fost folosită în operaţiunile armatei ruse în numeroase ţări, mai ales în Africa.

Poziţiile ocupate în prezent de Wagner în Bahmut, unde Prigojin susţine că forţele sale controlează 95% din oraş, ar urma să fie preluate, începând de miercuri, de unităţile liderului cecen Ramzan Kadîrov.

De altfel, liderul cecen a anunţat sâmbătă că trupele sale au început deja să se îndrepte spre Bahmut pentru a „curăța” orașul de NATO, un inamic evocat în scopuri propagandistice.

„Subdiviziunile Ahmat sunt gata să avanseze spre Bahmut. Am semnat deja o scrisoare pe care am adresat-o comandatului-şef suprem (Vladimir Putin, în calitate de președinte al Rusiei, n. red.), cu privire la disponibilitatea mea de a captura oraşul şi de a-l curăţa de NATO şi de sataniştii ucraineni cu ajutorul forţelor din unităţile Ahmat”, a declarat Kadîrov într-o înregistrare video sâmbătă postată pe canalul său Telegram şi citată de EDE.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Halep face revoluție în regulamentul antidoping. Cine propune schimbarea din temelii a politicii greșite a ITIA

2 VIDEO Imagini dramatice cu gravul accident între două autocare cu peste 60 de persoane și un TIR

3 Imagini care dau de gândit cu CTP...

4 Farmacistul reținut de DIICOT ar fi lucrat la Catena / Constantin Sonea aproviziona dealerii cu Fentanil și Oxicodonă

5 Un fost câștigător de milioane de euro la Loto a murit la doar 51 de ani