Prim-ministrul Armeniei și-a anunțat demisia

Prim-ministrul Armeniei și-a anunțat demisia

Prim-ministrul Armeniei, Hovik Abrahamyan, și-a anunțat joi demisia, informează agenția de știri Armenpress.

'Sincer, au existat abordări realiste care au dat rezultate, dar societatea a rămas polarizată. Este nevoie de eforturile conjugate ale societății și ale guvernului. Este nevoie de un nou început. Este nevoie să ne gândim la succesul fiecăruia și să oferim o șansă unui nou guvern', a declarat Abrahamyan, potrivit agenției de știri armene.

El a spus că această polarizare a societății armene împiedică găsirea unei soluții rapide la principalele probleme, cum ar fi lupta împotriva corupției. Abrahamyan a adăugat că demisia sa îi va permite președintelui armean să dispună formarea unui nou cabinet de miniștri. Potrivit Constituției, președintele Armeniei, Serj Sargsyan, numește un nou prim-ministru în termen de 10 zile de la acceptarea demisiei guvernului în exercițiu.

Agenția de presă EFE amintește că o luare de ostatici la un comisariat al poliției din capitala armeană a provocat la jumătatea lunii iulie o criză politică în această țară, în condițiile în care, cu cât se prelungea mai mult criza ostaticilor, care a durat două săptămâni, cu atât creștea în stradă numărul susținătorilor celor care luaseră ostatici. Protestatarii, care au primit și sprijinul unor grupări de opoziție, s-au înfruntat zile la rând cu forțele de securitate, care au reținut zeci de persoane.

Atacatorii, în jur de 20 de oameni înarmați, cereau eliberarea lui Jirair Sefilian, un politician din opoziție arestat în iunie și acuzat de posesie ilegală de arme, și solicitau demisia președintelui prorus Serj Sargsyan.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”