Prim-ministrul turc critică Europa, numind-o "fortăreață creștină"

Prim-ministrul turc critică Europa, numind-o "fortăreață creștină"

Premierul turc Ahmet Davutoglu a criticat duminică "partea ridicol de mică" de refugiați acceptată de Uniunea Europeană, calificând continentul Europa drept o "fortăreață creștină", relatează AFP. Turcia a acceptat peste două milioane de refugiați veniți din Siria și Irak, creând "o zonă tampon între haos și Europa", a declarat Ahmet Davutoglu într-un articol publicat în cotidianul german Frankfurter Allgemeine Zeitung în ediția de luni.

Potrivit acestuia, contribuția financiară a UE la efortul Turciei este scăzut, conform unor extrase publicate duminică.

S-ar spune că este vorba despre "un reflex comod" de a pune problema refugiaților pe spatele Turciei și de a construi o "Europă fortăreață creștină", a estimat el.

O astfel de abordare merge împotriva valorilor europene și Turcia, în calitate de stat candidat la aderarea la UE, nu și-ar fi putut imagina ca această abordare să aibă susținerea majorității europenilor, a mai spus prim-ministrul.

A venit timpul, a adăugat el, ca țările Europei să acționeze împreună în problema imigrației, precizând că Turcia este pregătită pentru o cooperare în coordonare cu "partenerii noștri europeni". AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

4 Voi vedeți ce le fac ucrainenii rușilor?

5 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?