Prima dezertare? Un procuror din subordinea Adinei Florea a încercat să fugă! Semnal oficial că în SS se petrec lucruri necurate!

Prima dezertare? Un procuror din subordinea Adinei Florea a încercat să fugă! Semnal oficial că în SS se petrec lucruri necurate!

Prima dezertare? Un procuror din subordinea Adinei Florea a încercat să se transfere! Primul semn oficial că în SS se petrec lucruri necurate! Unul dintre cei cinci procurori care fac parte din Sectia Speciala, Sorin Eugen Iasinovschi, a cerut Sectiei pentru procurori din CSM sa fie transferat la unul din parchetele militare din tara. Solicitarea sa a fost respinsa, dezvăluie  Ziare.com .

Sorin Eugen Iasinovschi lucreaza in Sectia de investigare a infractiunilor din justitie (SIIJ) din 23 octombrie 2018, momentul operationalizarii provizorii a acestei structuri.

In februarie 2019, Iasinovschi a sustinut un nou interviu la CSM pentru a fi numit in cadrul Sectiei Speciale.

In acest moment, Sectia Speciala are 5 procurori: Sorin Eugen Iasinovschi, Adina Florea, Mihaiela Iorga Moraru, Nicolae Marin si Zarafina Puiu. Sef al SIIJ este Gheorghe Stan, iar adjunct este Adina Florea (foto) .

Functionarea Sectiei Speciale este criticata de unele organizatii de magistrati si de mai multe organisme europene.

Curtea de Justitie a Uniunii Europene urmeaza sa se pronunte pe o solicitare facuta de o instanta din Romania, daca infiintarea acestei structuri respecta legislatia europeana.

Primele plecari

In perioada in care Sectia Speciala activa provizoriu, din aceasta faceau parte: Sorin Eugen Iasinovschi, Adina Florea, Iuliana Magdalena Olteanu si Codruta Chindea. In prima faza, structura era condusa de Florena Sterschi, iar functia de adjunct era ocupata de Adina Florea.

Simona Chindea a fost primul procuror care a parasit aceasta structura si a cerut intoarcerea la Parchetul Curtii de Apel Brasov.

In februarie 2019, Iuliana Magdalena Olteanu nu si-a mai depus candidatura pentru a fi ramane la Sectia Speciala. In plus, Florena Sterschi a pierdut concursul pentru sefia structurii si a parasit Sectia Speciala. 

 

 


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu