Prima întâlnire după mai mult de un an între regina Elisabeta a II-a şi premierul Boris Johnson

Prima întâlnire după mai mult de un an între regina Elisabeta a II-a şi premierul Boris Johnson

Regina Marii Britanii, Elisabeta a II-a, şi-a ţinut miercuri audienţa săptămânală cu premierul britanic Boris Johnson pentru prima oară cu prezenţă fizică după instituirea în martie 2020 a măsurilor de izolare vizând să limiteze propagarea coronavirusului, potrivit AFP şi Reuters.

După mai mult de un an în care au discutat telefonic, suverana de 95 de ani şi şeful guvernului conservator, ambii vaccinaţi împotriva COVID-19, s-au întâlnit la Palatul Buckingham.

Ei fuseseră deja prezenţi împreună în cursul recepţiei date la jumătatea lunii iunie în prima zi a summitului marilor puteri din G7, în sud-vestul Angliei.

Regina şi-a petrecut cea mai mare parte din perioada izolării în castelul Windsor, la vest de Londra, cu excepţia unui sejur la reşedinţa sa scoţiană din Balmoral.

Potrivit presei britanice, suverana, care şi-a pierdut în aprilie soţul, prinţul Philip, duce de Edinburgh, intenţionează să rămână de acum înainte cea mai mare parte a timpului în castelul Windsor.

Cu ocazia aflării sale la Palatul Buckingham miercuri, ea a prezidat de asemenea o ceremonie de remitere a unor decoraţii, pe care acordase în ultimele luni prin videoconferinţă din Windsor.

Aceste întâlniri se desfăşoară în timp ce numărul contaminărilor cu coronavirus continuă să crească în Regatul Unit, din cauza unei explozii a infecţiilor cu varianta Delta a virusului, detectată iniţial în India.

Autorităţile sanitare au raportat miercuri 16.135 cazuri pozitive în ultimele 24 de ore, cel mai înalt nivel de la începutul lunii februarie, şi 19 decese suplimentare, ridicând totalul acestora la 128.027.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Aproape că mă devora și dorea un act sexual oral fără prezervativ” / Prostituatele românce din Elveția, în prag…

2 Așa o fi? / Scârbos personaj! Jegoase încrengături!

3 VIDEO Mafiotul albanez Fabio Dushku, care l-a amenințat pe Tzancă Uraganul, face legea în pușcăria din Grecia

4 VIDEO Șoșoacă, în delir de vară: „Suntem singurul imperiu neînvins, imperiul belasgo-traco-geto-dac!“

5 EBA, în costum de baie de 600 de euro