Prima tranșă din ajutorul umanitar acordat de România a ajuns în Republica Moldova

Prima tranșă din ajutorul umanitar acordat de România a ajuns în Republica Moldova

Primul tranșă din ajutorul umanitar acordat de România a ajuns joi în Republica Moldova, informează Radio Chișinău. Este vorba de aproximativ 200 de tone de zahăr, cantitate ce urmează să fie distribuită în mod prioritar instituțiilor de învățământ școlar și preșcolar, dar și persoanelor nevoiașe.

Acest prim transport face parte din cele peste 1.100 de tone din ajutoarele umanitare pe care guvernul României a decis să le furnizeze Republicii Moldova, în contextul crizei economice și sociale cu care se confruntă de mai mult timp populația de peste Prut, în săptămânile următoare urmând să ajungă și alte convoaie cu produse alimentare, dar și cu păcură.

''Suntem la debutul unui proces ce va continua în săptămânile care urmează. Vor mai fi încă cinci transporturi de zahăr, după care vom proceda la transportarea alimentelor și a cutiilor individuale de alimente care se pregătesc în momentul de față în România pentru persoanele defavorizate din Republica Moldova. Vom încheia cu o operațiune complexă, de transport a 16.000 de tone de păcură din România pentru rezervele în situații de urgență'', a declarat ambasadorul României la Chișinău, Marius Lazurca, potrivit sursei citate.

Președintele Klaus Iohannis anunța, la mijlocul lunii februarie, cu ocazia vizitei la București a omologului său de la Chișinău, Nicolae Timofti, că România a decis să acorde un ajutor umanitar Republicii Moldova până la îndeplinirea condițiilor pentru acordarea sprijinului financiar rambursabil de 150 de milioane de euro.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

5 VIDEO București 2024...