Primar traseist reţinut/Nici n-a intrat bine în PSD că l-au săltat procurorii

Primar traseist reţinut/Nici n-a intrat bine în PSD că l-au săltat procurorii

Un primar traseist din judetul Bihor a fost retinut de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Bihor, la scurt timp dupa ce s-a inscris in PSD, profitand de ordonanta migratiei politice.

Primarul comunei Avram Iancu, Teodor Matica si un fost primar PDL din comuna Holod - Daniel Ciolos - au fost restinuti de procurori, fiind acuzati de abuz in serviciu si de efectuarea ilegala a unor plati de peste 800.000 de euro societatilor comerciale a constructorilor Cosmin Bonica si Dan Fechete, sustin surse judiciare.

Procurorii urmeaza sa ceara joi arestarea preventiva a celor doi.

Atat in comuna Avram Iancu cat si in comuna Holod, firma Capa Instal SRL a castigat licitatiile pentru lucrarile la sistemul de apa si canalizare, iar procurorii considera ca platile pe aceste contracte au fost facute ilegal.

Primaria Avram Iancu sustine ca nici macar nu a reusit sa plateasca firma in cauza, fiind inca datori pentru lucrarile efectuate.

Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, în perioada 2011 – decembrie 2013, firma lui Bonica a înregistrat în evidenţele contabile facturi fictive provenind de la societăţile Mihaler Prodimpex SRL, respectiv Mirtisan SRL, ambele firme fără activitate administrate de orădeanul Ioan Cozac. Iniţial, documentele au fost emise direct către Capa Instal SRL, iar ulterior, din 2012, au fost “plimbate” întâi printr-o societate intermediară, Ecolex SRL, administrată tot de Cosmin Bonica.

Facturile aveau un rol dublu, fiind folosite de Bonica pentru a-şi diminua TVA şi impozitul pe profit, dar şi pentru a “umfla” devizul unor lucrări publice pe care le avea de executat. Anchetatorii au găsit mai multe facturi emise de firma Mirtisan către Capa Instal inserate în situaţiile de lucrări prezentate spre decontare primăriilor Holod, Lăzăreni şi Avram Iancu, cu care Bonica avea contracte pentru execuţia infrastructurii de apă şi apă uzată.

Concret, e vorba de contracte fictive între Mirtisan şi Capa Instal, pentru închirierea de echipamente (buldoexcavatoare, excavatoare, cilindru compactor, autogreder şi autobasculante), utilaje pe care societatea Mirtisan nu le-a deţinut niciodată, însă pentru care administraţiile locale au decontat chirii în valoare de peste 1,9 milioane lei, informeaza Vocea Transilvaniei.


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

4 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

5 Așa o fi?