Primăria din Verona vrea să interzică vânzarea de mâncare orientală în centrul vechi al orașului

Primăria din Verona vrea să păstreze identitatea arhitecturală a centrului istoric al orașului interzicând magazinele care vând kebab și alte feluri de mâncare orientale. "Va fi interzisă deschiderea unor fast-food-uri legate de cultura orientală și a Orientului Mijlociu", au fost cuvintele cu care primarul Flavio Tosi și-a anunțat intenția de a pune capăt prezenței anumitor localuri fast-food în orașul celebrelor personaje Romeo și Julieta.

Edilul și consilierii municipali cu atribuții economice și de urbanism au prezentat la sfârșitul lunii februarie o decizie aprobată de consiliul municipal, informează agenția ANSA, preluată de slate.fr. Primăria interzice deschiderea în centrul istoric a ceea ce definește drept "activități artizanale în cadrul cărora se produce și se vinde hrană etnică". Decizia a fost adăugată la un amendament care interzicea deja deschiderea de fast-food-uri care oferă la vânzare "50% sau mai mult produse prăjite".

Până la publicarea definitivă a hotărârii vor trece 60 de zile, timp în care cetățenii își vor putea spune părerea despre inițiativă.

ANSA scrie că decizia are ca scop "conservarea patrimoniului istoric și arhitectural" al Veronei, Flavio Tosi dorind astfel "să păstreze tradiția și identitatea culturală a locului".

Primarul Veronei este membru al Ligii Nordului, partid politic ce militează pentru independența "Padaniei" (numele sub care sunt cunoscute Piemont, Lombardia și alte regiuni din nordul Italiei — Câmpia Padului).

Partidul regionalist este considerat adesea populist. În septembrie 2013, Tosia firma la Radio 24 că "să te gândești că homosexualii sunt bolnavi este o părere legitimă, nu un delict".

În Italia există voci care apreciază că noua decizie este rasistă, mulți tineri reacționând în acest sens pe rețelele de socializare.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Verișoara lui Tătaru l-a impus ca administrator la Antibiotice SA, cu 2500 de Euro lunar, pe cumătrul ministru…

2 Citiți! Un singur cuvânt: Mafie!

3 Judecați voi / Justiției i-au trebuit 8 luni ca să stabilească cine rejudecă procesul familiei Cosma din Prahova…

4 Amănunte picante / Grupul de la Scroviștea / Ce s-a ales de oamenii lui Dragnea

5 Ce ironie, ce cârpă de om! / Iordache conduce ședința în care se vor îngropa toate legile anti-Justiție clocite …

recomandări

Te ia DNA: Ioan Chelaru

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Să mergi cu bicicleta pe sfoară în Alpi necesită ceva curaj