Primăria în exil a Mariupolului: Peste 10.000 de locuitori ai oraşului se află în închisori ale proruşilor din Doneţk

Primăria în exil a Mariupolului: Peste 10.000 de locuitori ai oraşului se află în închisori ale proruşilor din Doneţk

Informaţia privind locuitorii din Mariupol aflaţi în închisorile administrate de separatişii proruşi din Doneţk a fost furnizată de primăria în exil a acestui oraş-port de la Marea Azov într-o postare pe Telegram.

„Rezidenţi civili paşnici au fost reţinuţi de ocupanţi şi trimişi în locuri unde sunt privaţi de libertate. Sunt cunoscute câteva închisori de acest tip: două în Olenivka, un centru de detenţie preventivă din Doneţk şi unul în Makiivka”, a anunţat sursa citată.

„Persoanele sunt deţinute în condiţii teribile şi inumane, ca într-un lagăr de concentrare. Sunt închise în celule minuscule, de 2 metri pătraţi pe 3, câte 10 persoane”, continuă primăria în exil a Mariupolului.

Pe de altă parte, primăria în exil a Mariupolului deplânge soarta locuitorilor oraşului sub ocupaţia rusă: „Locuitorii din Mariupol abia dacă primesc apă şi hrană. Nu-i lasă să iasă (din oraş, n. red.). Nu au acces la servicii medicale normale şi sunt supuşi la diverse forme de tortură, deopotrivă fizică şi psihologică”.

Comitetul Internaţional Crucii Roşii şi ONU sunt invitate să analizeze situaţia din Mariupol, precum şi detenţiile ilegale de civili.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Se coace debarcarea? / Un înalt oficial de la Kremlin ar fi contactat spionajul occidental şi s-ar fi oferit să ajute la oprirea războiului d…

2 Fost şef al spionajului rusesc, reţinut în timp ce încerca să se alăture trupelor ruseşti din Herson

3 Noi amănunte despre puciul de la Kremlin. Putin răscolește după trădători...

4 Probleme în paradis? Ce dezvăluiri face Vitali Klitschko

5 Foarte interesante amănunte!