Primărița cu LABAGIU NU mai recunoaște: „Nu am ordonat tăierea vreunui copac”. Ce ORDONA acum 3 săptămâni

Primărița cu LABAGIU NU mai recunoaște: „Nu am ordonat tăierea vreunui copac”. Ce ORDONA acum 3 săptămâni

Singura primăriță din lume cu LABAGIU, Gabriela Firea, susține că nu a "ordonat" nici în scris și nici verbal tăierea vreunui copac din București, răspunzând astfel speriată reacțiilor apărute pe rețelele de socializare. Și nu numai. Pentru că noi îi transmitem că minte. Și așa să-i ajute Dumnezeu și Maica Domnului pentru toate păcatele pe care și le face acum!

Mediafax/19 iunie/Primarul ales al Capitalei, Gabriela Firea: Voi solicita toaletarea de urgenţă a copacilor din parcurile bucureştene 

Primarul ales al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat, luni, că va solicita toaletarea de urgenţă a copacilor din parcurile bucureştene, după ce, duminică seara, în parcul Cişmigiu, o creangă s-a desprins dintr-un copac şi a lovit şase persoane. 

"Ultima toaletare a parcului Cişmigiu a fost în noiembrie 2015. Prin intermediul unui comunicat, Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB), precizează faptul că nu au avut fonduri necesare pentru reluarea toaletării în acelaşi perimetru, în primăvara anului 2016. Asta în condiţiile în care bugetul alocat pe 2016 a fost de 60.700.000 de lei. Ca primar general al Capitalei voi solicita ALPAB toaletarea de a urgenţă a copacilor din parcurile bucureştene, aflate în administrarea Municipalităţii", a transmis printr-un comunicat de presă Gabriela Firea.

Noul primar ales al Capitalei a mai spus că va lua legătura cu toţi primarii de sector pentru a demara o acţiune de curăţare a spaţiilor verzi la nivelul întregului oraş. 

In scurt timp, peste 100 de copaci din parcurile bucurestene au fost macelariti. In Cismigiu au fost taiati copaci seculari.

Acum nu mai recunoaște NIMIC!

Potrivit unui comunicat al Primariei Capitalei, citat de Agerpres, actiunea de depistare si inlaturare a copacilor batrani sau bolnavi in procente cuprinse intre 80-100% este realizata de catre Administratiile Domeniului Public din cele 6 sectoare ale Capitalei, precum si de administratorii spatiilor verzi din Bucuresti de stat sau privati.

"Directia Generala de Mediu din PMB a avizat, din punct de vedere tehnic, aceasta actiune, in urma numeroaselor sesizari si plangeri venite din partea asociatiilor de locatari sau proprietari ori a cetatenilor, deoarece acesti arbori au devenit un pericol pentru populatie: numai in ultima perioada 7 copii au ajuns la spital pentru ca au fost loviti de crengile desprinse din copaci, iar un arbore a cazut, in timpul unei vijelii, peste o masina", afirma sursa citata.

Primaria Generala invita toate ONG-urile de mediu pentru a studia avizele de mediu si a li se raspunde oricaror intrebari legate de acest subiect.

"Precizam ca in luna septembrie vor fi plantati alti arbori in locul celor care acum s-au taiat, pentru ca devenisera un pericol pentru oameni. Cei care au acuzat ca se taie copaci tineri si sanatosi sunt invitati la Primaria Generala pentru a vedea documentele care atesta ca lucrurile nu stau asa. In special in zona Kiseleff, sunt arbori care nu s-au acomodat la clima si poluarea zonei, din aceasta cauza acestia s-au degradat, devenind un pericol pentru cetateni", mai sustine Primaria Capitalei.





Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...