Primarul Chișinăului, Dorin Chirtoacă, plasat pentru 30 de zile în arest la domiciliu

Primarul Chișinăului, Dorin Chirtoacă, plasat pentru 30 de zile în arest la domiciliu

Primarul Chișinăului, Dorin Chirtoacă, a fost plasat vineri seara în arest la domiciliu pentru 30 de zile, informează Agora.md și Radio Chișinău.

Procurorii au cerut un mandat de arest preventiv pentru 30 de zile, însă magistrații au optat pentru măsura arestului la domiciliu. După ședința de judecată, Dorin Chirtoacă a refuzat să facă vreun comentariu.

În fața judecătoriei Buiucani, mai mulți membri ai PL au venit sa-și manifeste sprijinul pentru primarului general al Chișinăului.

Dorin Chirtoacă a fost reținut joi seara de către ofițerii CNA și procurorii anticorupție, după patru ore de percheziții în biroul sau de la primărie și de la domiciliul său.

Tot vineri instanța a emis mandate de arestate pe termen de 30 de zile pe numele consilierilor municipali Ghenadie Dumanschi și Oleg Onișcenco. Aceștia vor fi plasați în Izolatorul de detenție preventivă nr. 13 din Chișinău.

Partidul Liberal a anunțat vineri după-amiaza că părăsește majoritatea parlamentară din Republica Moldova și că toți miniștrii liberali vor depune sâmbătă cerere de demisie, în baza unei decizii a Consiliul Republican al Partidului Liberal, care a avut loc vineri.

Potrivit Radio Chișinău, înainte de ședința Consiliului, liderul PL, Mihai Ghimpu, s-a întâlnit cu mai mulți ambasadori, printre care șeful Delegației Uniunii Europene la Chișinău, Pirkka Tapiola, și cu ambasadorul SUA, James Petit.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...