Primarul Constantin Hogea își reiterează disponibilitatea de a colabora cu toate forțele politice

Primarul Constantin Hogea își reiterează disponibilitatea de a colabora cu toate forțele politice

Constantin Hogea, ales duminică pentru a patra oară consecutiv ca primar al municipiului Tulcea, de data aceasta în calitate de independent, s-a declarat 'copleșit' de votul primit din partea locuitorilor și și-a reiterat disponibilitatea de a colabora cu toate forțele politice pentru "a construi administrativ".

'Este onorant și copleșitor pentru mine ca atât de mulți cetățeni din municipiul Tulcea să-mi acorde acest gir. Este onorant cu atât mai mult cu cât de data aceasta am candidat independent, în competiție cu două partide serioase, PNL și PSD, și în condițiile în care au fost mediatizate foarte mult problemele din justiție. Presiunea morală este uriașă când te gândești că totuși atât de mulți oameni, într-o situație atât de diferită, își mențin susținerea', a declarat pentru AGERPRES primarul Hogea.

El a amintit că administrația locală nu înseamnă vendete politice și și-a exprimat încrederea că forțele politice de la nivelul Consiliului local vor identifica formula cea mai potrivită pentru "a construi administrativ".

'În calitate de independent, am întreaga disponibilitate de a colabora cu toate forțele politice care vor alcătui Consiliul local, indiferent de proporție, și mi-aș dori ca această colaborare să se manifeste pe chestiuni administrative în primul rând. Am convingerea că în perioada imediat următoare liderii politici vor găsi formula stabilă, serioasă și responsabilă pentru ca acest mandat să fie pe cât posibil în afara jocurilor politice. Consider că postura mea de independent este o garanție a echidistanței pe care o pot manifesta față de consilierii ce se află sub umbrela politică', a mai spus primarul Constantin Hogea.

El a spus că al patrulea mandat de primar va fi ultimul din cariera sa administrativă și a menționat că la nivelul Primăriei vor fi unele schimbări care nu vor avea însă la bază considerente politice.

În ceea ce privește proiectele pe care le consideră prioritare, Hogea a amintit reabilitarea falezei, reamenajarea infrastructurii rutiere în zonele în care s-au desfășurat lucrări de apă și canalizare, precum și reabilitarea șoselei de centură a orașului Tulcea, ultimul proiect menționat urmând să fie supus aprobării Consiliului locale peste două luni, potrivit sursei.

Potrivit Biroului Electoral Municipal, Constantin Hogea a obținut duminică 9.302 voturi, la o diferență de aproape 2.000 de sufragii față de următorul candidat preferat de electoratul din oraș, reprezentantul PSD Lucian Simion.

În vârstă de 58 de ani, după ce în perioada 2000-2004 a fost viceprimar, iar apoi primar, Constantin Hogea a fost acuzat de procurorii DNA Galați în urmă cu aproape un an de luare de mită și efectuare de operațiuni financiare ca acte de comerț incompatibile cu funcția deținută. După ce a fost suspendat din funcție timp de mai multe luni, Hogea a revenit la conducerea Primăriei municipiului Tulcea în decembrie 2015.

AGERPRES/(A, AS-autor: Luisiana Bîgea, editor: Mihai Simionescu, editor online: Irina Giurgiu)

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare . Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro .

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro .


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”