Primarul Craiovei (conform PSD), Mihai Genoiu: Campania electorală a fost o încercare interesantă; voi fi primarul tuturor

Primarul Craiovei (conform PSD), Mihai Genoiu: Campania electorală a fost o încercare interesantă; voi fi primarul tuturor

Candidatul PSD la funcția de primar al Craiovei, Mihai Genoiu, care potrivit numărătorii paralele a social-democraților a câștigat alegerile, a declarat că va fi primarul tuturor craiovenilor, iar campania electorală a fost o ''încercare interesantă'' pentru el, întrucât a fost pentru prima dată în această postură.

"Această campanie electorală a fost o încercare interesantă pentru mine pentru că a fost prima dată când am participat la alegeri în calitate de candidat pentru primar, iar munca a fost foarte susținută. Mulțumesc familiei pentru răbdare, înțelegere și susținere, mulțumesc prietenilor care mi-au fost alături, mulțumesc marii familii PSD pentru felul în care a luptat pentru victorie. Mulțumesc craiovenilor pentru încrederea acordată. Voi fi primarul tuturor craiovenilor, și al celor care m-au votat și al celor care nu m-au votat, pentru că, așa cum am promis, nu voi face altceva decât să mă dedic întru totul proiectelor și întregii activități de primar", a spus Genoiu după anunțarea rezultatului numărătorii paralele a PSD.

La rândul său, președintele PSD Craiova, Lia Olguța Vasilescu, a afirmat că pentru aceste alegeri s-a dus o campanie 'atipică'. "A fost o campanie atipică. Au fost numai două săptămâni, o minivacanță și Zilele Craiovei, când noi am preferat să nu turăm motoarele și să-i lăsăm pe craioveni să se bucure de sărbătoare. Cred că am fost singurul partid care nu ne-am dus să împărțim pliante oamenilor în acea perioadă. În aceste condiții putem spune că am obținut un rezultat bun. Îl felicit pe Mihai Genoiu și îi urez succes la primărie", a afirmat Vasilescu.

Fost primar al Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, a mai spus că lui Genoiu "îi va fi foarte ușor", pentru că PSD deține majoritate de două treimi în consiliul local și parteneriatul de tradiție cu CJ Dolj, ceea ce înseamnă că "nu vor fi probleme în continuarea proiectelor'.

Potrivit numărătorii paralele efectuate de PSD Dolj, candidatul social-democrat, Mihai Genoiu, a câștigat funcția de primar al Craiovei cu un procent de 42,80% din voturile valabil exprimate. Conform sursei citate, pe locul al doilea s-a clasat candidatul PNL, senatorul Mario Ovidiu Oprea, cu un procent de 16,24%. Candidatul independent Lucian Săuleanu, decanul Baroului Dolj, a obținut 12,98% din voturi, clasându-se pe locul al treilea, candidatul ALDE, Anișoara Stănculescu, a obținut 12,05%, iar candidatul USR, deputatul Adrian Prisnel, a obținut 11,63%.

La alegerile locale parțiale de duminică pentru desemnarea primarului Craiovei, prezența la vot a fost de 18,57%.

Tot conform numărătorii paralele a PSD, candidatul social-democrat din Ișalnița, Ovidiu Flori, a câștigat funcția de primar cu un procent de 83%. În comuna Ișalnița din județul Dolj, rata de participare la vot a fost de 54,50%.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…