Primarul Craiovei: Nu pot să avansez un termen de finalizare a noului stadion de fotbal

Primarul Craiovei: Nu pot să avansez un termen de finalizare a noului stadion de fotbal

Primarul Craiovei, Mihail Genoiu, a declarat miercuri că nu poate avansa un termen de finalizare a noului stadion de fotbal din Bănie, care se construiește prin Compania Națională de Investiții, pentru că mai este mult de lucru la finisaje și trebuie făcută o diferență clară între momentul de finalizare, al recepției, și cel de inaugurare de către primărie.

"Stadionul nu va fi finalizat la 21 iulie, pentru că mai sunt destul de multe de lucru. Am făcut o vizită acolo, am intrat în toate spațiile tehnice, în saună, în vestiare, în cele destinate conferinței de presă, în sala special amenajată pentru traducere, în lojile speciale etc. și pot să spun că se lucrează la finisaje, ceea ce este foarte dificil și este foarte mult de lucru. Am apreciat că se lucrează cu materiale de cea mai bună calitate, mai ales în partea de automatizare, ceea ce nu se poate vedea pe multe șantiere. Sper că și manopera va fi pe măsură. La partea de gazon, pe o parte din teren se monta degivrarea, pe altă parte se lucra la partea de drenare, după care urma partea de degivrare. Lucrările avansează, dar sunt destul de meticuloase. Trebuie făcută diferențierea foarte clară între momentul în care CNI face recepția la stadion de la constructor și momentul în care se face inaugurarea", a spus Genoiu, în cadrul unei conferințe de presă.

Primarul Craiovei a afirmat că, dacă ar fi în locul reprezentanților CNI, nu ar forța să ia stadionul cât mai repede de la constructor, ci să îl preia în perfectă stare de funcționare.

"Nu întotdeauna proiectul general este capabil să prevadă toate detaliile de funcționare. Primăria nu este parte contractuală în acest proiect, eu vizitez acest șantier în calitate de viitor administrator sau reprezentantul proprietarului acestui stadion. Dacă eu aș fi CNI, nu aș forța să îl iau cât mai repede, aș forța să îl iau perfect, pentru că orice forțare de preluare de la un constructor riscă să nu aducă toate amănuntele care sunt sau care ar putea să apară. Nu pot să vă dau niciun termen de finalizare a stadionului", a subliniat edilul Craiovei.

Acesta a explicat că, în momentul în care CNI va prelua acest amplasament de la constructor, va face procesul-verbal de recepție, după care va fi predat Primăriei Craiova, care va interveni asupra unor spații care nu vor fi predate în formă finală, finisate, precum lojele, hotelul, restaurantele.

"Primăria, ca să facă o procedură pentru a fi concesionate, va trebui să aibă stadionul în proprietate. Deci există două termene: cel de recepție a lucrărilor de către companie și cel de inaugurare de către primărie. Din momentul în care avem stadionul în proprietate, va dura o perioadă până când el va fi finalizat", a mai afirmat primarul Craiovei.

Genoiu a precizat că noul stadion de fotbal de la Craiova este primul din țară care se face de la început cu omologare FIFA, motiv pentru care nu se cunosc în detaliu procedurile în acest sens.

"Va trebui să avem o discuție, să vedem dacă stadionul va putea fi folosit înainte de finalizarea tuturor acestor spații care țin de desfășurarea unor meciuri internaționale sau de către omologarea FIFA. Nu știu dacă avizul FIFA vine odată cu recepția CNI, pentru că dacă avizul FIFA vine în același timp, va trebui ca CNI să facă recepția, după care să facă o predare către Primărie, iar noi să facem toate aceste investiții și abia după aceea să se obțină avizul FIFA de funcționare. Oricum este o procedură care se face pentru prima dată în țară, pentru că este primul stadion care se face de la început cu omologare FIFA și nimeni nu știe exact procedurile care sunt. Important este că avem stadion care se face cu omologare FIFA și pe care se vor desfășura meciurile din campionatul european din 2020", a detaliat primarul Craiovei.

Valoare investiției pentru noul stadion de fotbal din Craiova se ridică la 216.068.597 lei cu TVA inclus, iar proiectul presupune realizarea unui complex sportiv care include un stadion modern, cu o capacitate de peste 30.000 de locuri si care poate găzdui competiții fotbalistice pentru FIFA WORLD CUP, UEFA Champions League, UEFA Europa League, FRF — Liga I precum și competiții pentru alte tipuri de sporturi: rugby (Rugby Union si Rugby League, rugby in 7), oină, hochei pe iarbă, minihochei sau fotbal american. Se vor putea organiza în incinta complexului sportiv și concerte, târguri, expoziții, evenimente culturale și sociale. Complexul mai include și spații de cazare pentru sportivi, spații comerciale și parcări.

AGERPRES/(A, AS — autor: Maria Mitrică, editor: Diana Dumitru, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...