Primarul Devei, Mircia Muntean: Deocamdată, nu mă afectează decizia Curții Constituționale

Primarul Devei, Mircia Muntean: Deocamdată, nu mă afectează decizia Curții Constituționale

Primarul municipiului Deva, Mircia Muntean, a declarat că nu îl afectează hotărârea luată miercuri de Curtea Constituțională, potrivit căreia aleșii locali care sunt condamnați cu suspendare își pierd mandatul, edilul local apreciind că decizia se aplică în cazul aleșilor condamnați pentru infracțiuni de luare sau dare de mită și nu pentru abuz în serviciu, cum e cazul său.

* CCR a admis sesizarea președintelui Iohannis privind Statutul aleșilor locali

'E o decizie importantă, ne supunem cu toții pentru că așa este corect. Este o decizie importantă pentru viitorul României, pentru integrarea europeană. Am spus de atâtea ori, nu-mi este rușine cu absolut nimic. De aceea am și candidat ca primar al municipiului Deva. (...) Deocamdată, nu mă afectează, sub nicio formă, această decizie', a spus Mircia Muntean.

El a menționat că va depune, prin avocatul său, o solicitare la Înalta Curte de Casație și Justiție prin care va cere o revizuire a dosarului în care a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu și schimbarea încadrării în exercitare defectuoasă a sarcinilor de serviciu.

Primarul Devei a mai afirmat că, în opinia sa, decizia Curții Constituționale, de miercuri, se va aplica în cazul viitorilor aleși și nu pentru cei aflați deja în funcții, precizând însă că trebuie așteptat ca hotărârea să fie publicată în Monitorul Oficial pentru a se cunoaște cu exactitate termenele stabilite pentru rediscutarea legii în Parlament.

Mircia Muntean a fost condamnat, pe 11 iunie, de instanța Înaltei Curți de Casație și Justiție la o pedeapsă inițială 2 ani de închisoare cu executare, pentru conducerea unui autoturism sub influența alcoolului, în octombrie 2014.

El ar fi urmat să execute 6 ani de închisoare cu executare, deoarece pedeapsa a fost contopită cu o alta, de 4 ani închisoare cu suspendare, la care Muntean a fost condamnat, în septembrie 2013, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu. În acest dosar, din anul 2004, primarul Devei a fost acuzat că a încheiat tranzacții ilegale de terenuri cu un traficant de mașini de lux. Parchetul a stabilit că prin acea tranzacție statul ar fi fost prejudiciat cu 360.000 de dolari.

Mircia Muntean a candidat la alegerile locale din acest an din partea PSRO și a fost ales primar al municipiului Deva cu 36,2% din voturi. El a mai condus Primăria Deva timp de patru mandate, în perioada 1996-2012, la acea vreme el fiind membru al PNL.

AGERPRES / (A, AS — autor: Sorin Blada, editor: Diana Dumitru, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”