Primarul din Alba Iulia, Mircea Hava, al șaselea mandat consecutiv, cu 58,94% (rezultate finale)

Primarul din Alba Iulia, Mircea Hava, al șaselea mandat consecutiv, cu 58,94% (rezultate finale)

Primarul municipiului Alba Iulia, liberalul Mircea Hava, a câștigat cel de-al șaselea mandat consecutiv de edil cu un procent de 58,94% din voturile valabil exprimate, potrivit rezultatelor finale date publicității luni de către Biroul Electoral de Circumscripție Municipal Alba Iulia.

În ceea ce privește Consiliul Local, PNL a obținut 12 mandate, PSD — 5 mandate, ALDE — 2 mandate și PMP — un mandat. De asemenea, în Consiliul Local Alba Iulia a intrat și un independent, Mircea Trifu.

Liberalul Mircea Hava a fost votat de 13.452 de alegători, numărul total al voturilor valabil exprimate fiind de 22.825, ceea ce înseamnă un procent de 58,94%. La precedentele alegeri, Hava a obținut 49,61% din voturile valabil exprimate.

Pe locul al doilea s-a clasat social-democratul Călin Potor, cu 17,21%, acesta obținând 3.930 de voturi.

Poziția a treia a fost ocupată de un candidat independent, Mircea Trifu, cu 9,76% și 2.229 de voturi.

Candidatul ALDE, Ovidiu Jidveian, a obținut 5,48%, cu 1.253 de voturi, cel al PMP, deputatul Clement Negruț, 3,39%, cu 774 de voturi, iar reprezentantul UNPR, Dorin Șerdean, a fost votat de 617 persoane, ceea ce înseamnă un procent de 2,70%. Anca Iuliana Sava, candidat independent, a obținut 2,49%, fiind votată de 570 de alegători.

Numărul total al alegătorilor prezenți duminică la urne în cele 50 de secții din Alba Iulia a fost de 23.532, ceea ce înseamnă 37,53%. De altfel, la Alba Iulia s-a înregistrat cea mai scăzută prezență la urne în județ la aceste alegeri locale.

AGERPRES/(AS — autor: Marinela Brumar, editor: Oana Popescu, editor online: Simona Aruștei)

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare . Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro .

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro .


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro