Primarul din Brăila ar fi favorizat un consorțiu de firme la licitația pentru modernizarea unui bulevard (surse)

Primarul din Brăila ar fi favorizat un consorțiu de firme la licitația pentru modernizarea unui bulevard (surse)

Primarul municipiului Brăila, Aurel Gabriel Simionescu, vizat de perchezițiile efectuate miercuri de DNA, ar fi favorizat un consorțiu de firme la o licitație pentru modernizarea unui bulevard, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare. Faptele asimilate celor de corupție ar fi fost comise cu concursul mai multor funcționari publici din subordinea edilului, precum și al reprezentanților firmelor interesate în obținerea contractelor de lucrări publice, conform acelorași surse.

Potrivit acestora, pentru fraudarea procedurilor de atribuire a licitațiilor publice, reprezentanții firmelor agreate au decis, în complicitate cu unii angajați din administrația locală, fie să ofere prețul cel mai mic, fie să se încadreze în anumite criterii tehnice considerate esențiale pentru realizarea proiectelor vizate.

În cazul proiectului de modernizare a bulevardului Dorobanți, derulat în cadrul Programului Operațional Regional 2007-2013, oferta inițială a asocierii căreia i-a fost încredințat contractul în condiții suspecte ar fi fost majorată ulterior cu peste 50%, au explicat sursele. Majorarea s-ar fi făcut prin creșterea tarifelor din oferta inițială, fără nicio justificare.

Potrivi surselor judiciare, diferența dintre cele două oferte a fost de peste 40 de milioane de lei, sumă care ar reprezenta prejudiciu adus fondurilor administrate de administrația locală.
DNA a anunțat miercuri că efectuează percheziții în două locații situate în municipiul Brăila , dintre care una este sediul unei instituții publice, într-un dosar de corupție.

"Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție — Serviciul Teritorial Galați efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în anul 2010. În cursul zilei de 3 februarie 2016, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în două locații situate în municipiul Brăila, din care una reprezintă sediul unei instituții publice", menționa DNA într-un comunicat de presă.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Foarte interesante amănunte...