Primarul din Istanbul, testat pozitiv la COVID-19

Primarul din Istanbul, testat pozitiv la COVID-19

Primarul din Istanbul, cel mai mare oraş turc în care se înregistrează 40% din cazurile de coronavirus din ţară, a fost testat pozitiv la COVID-19, informează dpa şi Reuters.

Ekrem Imamoglu, din partea principalului partid de opoziţie Partidul Republican al Poporului (CHP), a anunţat sâmbătă, într-un video postat pe Twitter, că a fost testat pozitiv la coronavirus şi că este internat în spital.

Imamoglu a spus că s-a testat frecvent pentru coronavirus, dar s-a prezentat la spital vineri seară după ce a făcut o febră puternică.

"Acum sunt chiar bine. Febra mea nu este rea... Dacă vrea Dumnezeu mă voi face bine", a spus el.

Din luna martie, Imamoglu a avut mai multe dispute cu administraţia preşedintelui Recep Tayyip Erdogan privind modul în care pandemia trebuie combătută la Istanbul, unde locuiesc aproape 16 milioane de persoane.

În această săptămână, ministrul sănătăţii Fahrettin Koca a spus că Istanbulul are 40% din toate cazurile de coronavirus ale Turciei şi de cinci ori mai multe decât capitala Ankara.

Koca a organizat la Istanbul o reuniune privitoare la COVID-19 vineri, dar primarul Imamoglu nu a fost invitat.

"Deşi s-a anunţat oficial că numărul de cazuri din Istanbul a ajuns la 40% din toate cazurile din Turcia, primarul nostru din Istanbul Ekrem Imamoglu nu este invitat la o reuniune despre măsurile care trebuie luate, ceea ce este un scandal", a precizat CHP într-un comunicat.

"Asta dovedeşte că nu pot gestiona pandemia, la fel cum nu pot conduce ţara", se mai menţionează în comunicat.

Imamoglu a spus că este nepoliticos, afirmând că, în calitate de primar, "sunt prima persoană care trebuie contactată".

Turcia a avut până acum aproape 358.000 de cazuri de coronavirus şi 9.658 de decese din luna martie. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

4 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

5 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani