Primarul din Ştefăneştii de Jos - cercetat în libertate; Parchet: nu mai subzistă temeiurile

Primarul din Ştefăneştii de Jos - cercetat în libertate; Parchet: nu mai subzistă temeiurile

Primarul din Ştefăneştii de Jos (Ilfov), Ionel Robert Ştefan, şi celelalte două persoane reţinute joi seară într-un dosar în care se fac cercetări pentru act sexual cu un minor, viol, şantaj şi influenţarea declaraţiilor, victima fiind o fată de 12 ani, au fost puşi în libertate, măsura fiind luată vineri de un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea, care a motivat că "nu mai subzistă temeiurile care au stat la baza reţinerii".

"La data de 11.06.2021, dosarul a fost înaintat unităţii de parchet cu propunere de punere în mişcare a acţiunii penale şi de luare a măsurii arestării preventive, suspecţii fiind sub puterea măsurii preventive a reţinerii. Prin ordonanţa procurorului din aceeaşi dată a fost respinsă propunerea organelor de cercetare penală şi a fost revocată măsura reţinerii, întrucât nu mai subzistă temeiurile care au stat la baza acesteia, urmând ca cercetările să fie continuate cu suspecţii în stare de libertate. Totodată, procurorul de caz a emis o ordonanţă cu dispoziţii privind activităţile ce urmează a fi efectuate", se arată într-un comunicat al Parchetului.

Robert Ştefan a fost ridicat joi de către poliţişti şi audiat mai multe ore, după care anchetatorii au decis să îl reţină alături de alte două persoane.

Faptele vizate s-ar fi petrecut în anul 2018, primarul şi alţi indivizi sunt acuzaţi că au întreţinut relaţii sexuale cu o fată de doar 12 ani, care a rămas însărcinată şi apoi a născut un copil.

În acest caz, poliţiştii au făcut joi mai multe percheziţii în comuna Ştefăneştii de Jos, inclusiv la Primăria localităţii şi la locuinţa edilului.

Aflat la al doilea mandat, Robert Ştefan are o avere impresionantă: 37 de terenuri - intravilan, extravilan, agricol şi fâneaţă - cu suprafeţe cuprinse între 1.500 mp şi 2 hectare, un lac de 31 ha, 2 case şi 5 autoturisme. În declaraţia de avere a mai trecut că deţine un ceas Cartier de 5.000 de euro, un Rolex de 6.000 de euro şi bijuterii în valoare de 6.000 de euro. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Fără sutien în brațele lui Alex Bodi / Oana Zăvoranu, petrecere de pomină la 48 de ani!

2 Cică vipera era agitată! / Amănunte picante despre despărțirea „cuplului prefăcătoriei”

3 ULTIMA ORĂ Pesedistul Tudorache, îngropat de procurorii DNA! Încă un dosar! Intră în horă și avocata lui Dragn…

4 Așa o fi?

5 Nu, nu este fundația unui bloc, este cavoul lui Videanu de la Bellu!