Primarul Londrei se opune vizitei de stat a lui Donald Trump în Marea Britanie

Primarul Londrei se opune vizitei de stat a lui Donald Trump în Marea Britanie

Primarul Londrei, Sadiq Khan, criticat de Donald Trump după atentatul de la Londra, a estimat marți că Marea Britanie nu ar trebui să onoreze invitația făcută președintelui american pentru o vizită de stat în cursul anului, informează AFP.

'Spun de multă vreme că invitația lansată de premierul Theresa May lui Donald Trump de a face o vizită de stat este una prematură', a declarat Sadiq Khan pentru AFP-TV. 'Vizitele de stat sunt adresate liderilor internaționali care s-au remarcat' prin merite, a estimat el.

'Dat fiind faptul că mulți britanici nu sunt de acord cu multe dintre politicile lui Donald Trump, nu ar trebui să avem o asemenea vizită de stat', a adăugat primarul Londrei, precizând că trebuie 'bineînțeles să se continue discuțiile' cu președintele american.

Donald Trump l-a acuzat pe Twitter pe Khan că ar trata prea relaxat terorismul, în urma unei declarații făcute de primarul Londrei care le cerea londonezilor 'să nu se îngrijoreze' că vor vedea 'o prezență a poliției întărită' după atentatul de sâmbătă seara. 'Cel puțin 7 morți și 48 de răniți într-un atentat terorist și primarul Londrei spune că 'nu există motive' să fii alarmat!', a notat Donald Trump pe Twitter.

La rândul său, ministrul de externe britanic Boris Johnson, predecesorul lui Khan la primăria Londrei, a estimat că această vizită de stat ar trebui menținută, exprimându-și totodată sprijinul pentru edilul londonez.

Perspectiva unei vizite de stat, cu fast deosebit, a lui Donald Trump îi irită pe numeroși britanici. O petiție online a strâns aproape 1,8 milioane de semnături de persoane care cer ca această vizită să fie adusă la rangul unei vizite simple, pentru a evita punerea într-o situație jenantă a Reginei în timpul unei întrevederi protocolare cu președintele american.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Foarte interesante amănunte...