Primarul Mihai Chirica: Creşa nr. 14 din Iaşi nu se redeschide luni; un angajat - confirmat cu COVID-19

Primarul Mihai Chirica: Creşa nr. 14 din Iaşi nu se redeschide luni; un angajat - confirmat cu COVID-19

Creşa nr. 14 din municipiul Iaşi nu se redeschide luni, întrucât o angajată a fost confirmată pozitiv la infecţia cu noul coronavirus.

"Mâine (luni - n.r) vom deschide creşele din municipiul Iaşi, cu o singură excepţie. E vorba de creşa cu numărul 14, unde o angajată a fost confirmată pozitiv. Copiii vor fi repartizaţi la celelalte zece creşe care se redeschid. După două săptămâni, dacă nu mai este vreun caz pozitiv, vom deschide şi această creşă", a declarat duminică primarul Mihai Chirica.

Edilul a anunţat că de pe 22 iunie vor fi redeschise cele 11 creşe din oraş. Aceste unităţi de învăţământ preşcolar au o capacitate de 958 de locuri, însă vor primi doar 370 de copii care au fost înscrişi anterior pandemiei.

Înscrierea pentru celelalte 589 de locuri care ar fi fost libere în condiţii normale va fi făcută după 15 iulie, în funcţie de evoluţia pandemiei COVID-19 şi de deciziile care vor fi luate de Guvern.

Creşele care se vor redeschide luni au luat o serie de măsuri.

O grupă normală, care până acum avea 25 de copii, după redeschidere va fi transformată în trei grupe de câte opt copii.

În fiecare dimineaţă, la intrarea în creşă, se va face triajul epidemiologic. Acesta va avea loc într-un spaţiu rezervat din interiorul clădirii. În urma acestor verificări, copiii vor putea intra în interiorul creşei însoţiţi doar de personalul instituţiei.

Copiii care au temperatura sub 37,3 grade Celsius şi starea de sănătate bună vor fi primiţi în creşe, ceilalţi vor fi lăsaţi în grija părinţilor.

Pentru copiii care se vor îmbolnăvi sau vor avea simptome pe parcursul perioadei în care se află la creşă s-a organizat un izolator, va fi anunţată familia şi se vor lua măsurile necesare ca starea copilului să nu fie pusă mai departe în pericol.

În cursul lunii mai a fost adoptată o hotărâre de consiliu local în baza căreia municipalitatea va sprijini financiar familiile care beneficiază de serviciile unei bone angajate cu forme legale. Programul este derulat prin intermediul Direcţiei de Asistenţă Socială (DAS) şi se acordă conform Legii nr. 35 din 2020 privind acordarea unui ajutor financiar familiilor pentru plata serviciilor oferite de bonă. De acest ajutor pot beneficia persoanele care au în întreţinere copii de vârstă preşcolară şi ale căror venituri sunt de până la 3.500 de lei pe membru de familie.

În municipiul Iaşi sunt 18.182 de copii cu vârsta de 0 - 6 ani. AGERPRES/(A - autor: Daniela Malache, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Irina Giurgiu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Voi știți cine e marmota asta?

2 Sechestrată și umilită în casa unui judecător

3 Așa o fi?

4 10 poliţişti suspectaţi de luare de mită, „săltaţi” de la un curs de prevenire a corupţiei

5 VIDEO Bătaie generală într-un club de fiţe după ce o „pisi” s-a plâns lui „iubi” că a fost pipăită