Primarul Mircea Minea, trimis în judecată de DNA pentru finanţarea ilegală a clubului Concordia Chiajna

Primarul Mircea Minea, trimis în judecată de DNA pentru finanţarea ilegală a clubului Concordia Chiajna

Primarul comunei Chiajna, Mircea Minea, a fost trimis în judecată de DNA pentru abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, în legătură cu finanţarea ilegală a clubului de fotbal Concordia Chiajna.

Primarul din Chiajna va fi judecat de Tribunalul Ilfov. Foto: Arhivă

"În perioada 2007 – 2021, inculpatul Minea Mircea, în calitatea menționată mai sus, și-ar fi încălcat atribuțiile de serviciu prevăzute de dispoziții ale legislației primare, în sensul că:

- ar fi încheiat cu un club de fotbal mai multe contracte de finanțare nerambursabilă și ar fi dispus efectuarea de la bugetul local a unor plăți în valoare totală de 37.474.795 lei, în favoarea acelei formațiuni sportive,

- ar fi închiriat aceluiași club două baze sportive respectiv bunuri din componența acestora (aflate în proprietatea publică a primăriei Chiajna), în schimbul unor chirii substanțial mai mici (ex. 100 lei/lună pentru baza sportivă și 7,65 euro/oră pentru stadion) decât chiria de piață și fără ca aceste demersuri să fi fost aprobate de către Consiliul local al comunei Chiajna sau să se fi realizat în urma desfășurării unor proceduri de licitație publică.

Această conduită ar fi avut ca urmare producerea unui prejudiciu primăriei Chiajna în cuantum de 7.525.158 lei", transmite DNA.

Procurorii transmit că edilul a fost membru fondator şi președinte al consiliului director al clubului (aceasta din urmă, până la data de 14.01.2015).

"Prin demersurile arătate mai sus, inculpatul Minea Mircea a cauzat primăriei Chiajna un prejudiciu în valoare totală de 44.999.953 lei, sumă ce constituie totodată un folos material necuvenit pentru clubul sportiv respectiv.

Primăria comunei Chiajna a comunicat că nu se constituie parte civilă în cauză. În cauză s-au dispus măsuri asigurătorii asupra a 22 de terenuri și imobile ce aparțin inculpatului", informează DNA.

Dosarul va fi judecat de Tribunalul Ilfov.

Mircea Minea este primar al comunei Chiajna din anul 1996. Pentru ultimul mandat a candidat din partea PSD-ALDE.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 De citit...