Primarul Seulului, potenţial candidat la preşedinţie, a fost dat dispărut

Primarul Seulului, potenţial candidat la preşedinţie, a fost dat dispărut

Primarul Seulului, capitala Coreei de Sud, a fost dat dispărut joi după ce a lăsat un mesaj vocal fiicei sale, pe care aceasta din urmă îl interpretează ca un testament, relatează AP, citând poliţia sud-coreeană.

O vastă operaţiune, mobilizând 150 de poliţişti, o dronă şi un câine, a fost declanşată pentru găsirea lui Park Won-soon. Operaţiunea se concentrează pe o colină din cartierul Sungbuk, unde a fost detectat pentru ultima dată semnal la telefonul mobil al edilului.

Fiica primarului a alertat poliţia joi după-amiază şi a declarat că tatăl ei a lăsat un mesaj vocal înainte de a părăsi domiciliul. Ea a decis să anunţe poliţia deoarece nu a reuşit să dea de el la telefon.

Un angajat al Primăriei Seulului a confirmat la rândul său că edilul şi-a anulat toate întâlnirile stabilite anterior pentru joi şi nu a venit la serviciu.

Avocat specializat în drepturile omului, Park Won-soon, în vârstă de 64 de ani, este primar al Seulului din 2011.

În iunie anul trecut, a obţinut al treilea mandat consecutiv de edil. Membru al Partidului Democrat Liberal al preşedintelui Moon Jae-in, era considerat drept un potenţial succesor al acestuia din urmă la conducerea ţării.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria