Primarul unui oraș german îi trimite cancelarului Merkel o factură de 736.200 de euro drept cheltuieli cu refugiații

Primarul unui oraș german îi trimite cancelarului Merkel o factură de 736.200 de euro drept cheltuieli cu refugiații

Orașul german Freiberg a trimis o factură biroului cancelarului Angela Merkel pentru costurile pe care le-au avut autoritățile locale legate de refugiați anul trecut, potrivit unui purtător de cuvânt al landului Saxonia din estul țării, relatează DPA.

Primarul Freiburgului, Sven Krueger, a trimis o factură de 736.200 de euro în legătură cu integrarea a 1.700 de refugiați direct cancelarului, a spus purtătorul de cuvânt pentru ediția de miercuri a cotidianului Freie Presse.

Într-un interviu pentru ediția online a săptămânalului Focus, Krueger a declarat: "Cancelarul a promis în mod repetat că nu vor crește taxele și nu vor fi făcute împrumuturi suplimentare pentru a finanța costurile determinate de criza refugiaților, dar că nu va fi impusă totodată nicio povară în plus pentru bugetele autorităților locale".

Freiberg, un oraș cu doar aproape 42.000 de locuitori, în apropiere de granița cu Cehia, a primit un număr relativ mare de refugiați.

"În acest moment, trăiesc alături de noi 1.700 de solicitanți de azil și refugiați recunoscuți. Asta înseamnă 4% din totalul locuitorilor, comparativ cu circa 1% la nivelul întregii Germanii", a spus Krueger.

El a adăugat că, în opinia sa, problema nu sunt în primul rând banii, dar că ar trebui să existe o dezbatere deschisă și onestă privind povara care este pusă pe umerii autorităților locale.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro