Primele amănunte în cazul militarului francez găsit mort într-un hotel din București, cu o foarfecă înfiptă în zona gâtului

Primele amănunte în cazul militarului francez găsit mort într-un hotel din București, cu o foarfecă înfiptă în zona gâtului

Un militar din cadrul forțelor armate franceze a fost găsit mort, duminică, într-o cameră a Hotelului Pullman din București, au declarat pentru G4Media.ro surse judiciare. Potrivit acestora, militarul francez în vârstă de 41 de ani avea o foarfecă înfiptă în zona gâtului.

  • UPDATE 14:41 Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti a preluat ancheta în cazul militarului francez găsit mort într-o camera a hotelului Pullman din Capitală, relatează Agerpres citând surse judiciare. Cercetarea la faţa locului este efectuată de Serviciul Omoruri al Poliţiei Capitalei, sub supravegherea unui procuror militar.
  • UPDATE 17:07 Cadavrul militarului a fost ridicat pentru a fi transportat la Institutul de Medicină Legală (foto sus). Potrivit unor surse judiciare, în această fază se ia în considerare sinuciderea, după ce s-a analizat dispunerea stropilor de sânge. Militarul ar fi fost văzut în viață ultima dată, vineri, spun sursele G4Media. Duminică a fost descoperit mort în camera de hotel de către o cameristă. Urmează procedura de audieri
  • UPDATE 15:15 Potrivit unor surse judiciare, militarul francez era subofițer. Cadavrul nu a fost încă ridicat de la hotel. Foarfeca s-ar fi aflat pe pieptul militarului, presupunându-se că după ce și-a înfipt-o în gât, acesta a pus mâna cu tot cu foarfeca pe piept. Nu s-a descoperit încă vreun bilet de adio.
  • UPDATE 13:39 Potrivit unor surse G4Media, polițiștii de la omoruri iau în calcul varianta sinuciderii.

Polițiștii nu ar fi indentificat urme de forțare a ușii de acces din camera de hotel iar în interior nu ar fi observat urme de răvășire.

Militarul, împreună cu alți camarazi, s-ar fi cazat la hotel la data de 3 noiembrie, camerele fiind rezervate până pe data de 3 ianuarie 2023.

Context

Numărul total al trupelor NATO desfășurate în cadrul grupului de luptă pentru apărare colectivă de la baza Cincu din România era, potrivit ultimelor raportări, de aproximativ 1.148 de soldați din Franța, Belgia, Polonia și SUA, potrivit datelor Alianței Nord-Atlantice.

Grupul de luptă de la Cincu numără următoarele forțe de trupe contribuitoare:

  • Franța – 550 – 1 x batalion de infanterie;
  • Belgia – 248 – Subgrupul tactic de arme combinate;
  • Polonia – 230 – 1 x companie mecanizată cu facilitatori;
  • Statele Unite ale Americii – 120 – trupe de cavalerie.

Numărul total aproximativ de trupe: 1148


Citește și:

populare
astăzi

1 Schimbarea importantă făcută de Loteria Română în Săptămâna Mare

2 VIDEO Cea mai mare afacere a Securității / „Era o adevărată fabrică de bani. Nu știu dacă mai era cineva în România acelor ani care să câștige atât de m…

3 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

4 VIDEO Ce a căutat Piedone la Istanbul?

5 S-a dat „liber la Rusia”? / „Sunt deja țări care au furnizat Ucrainei aceste arme fără condiții”