Primele exerciții militare comune între Japonia și Italia, în Marea Japoniei. Niponii se vor antrena și cu francezii și australienii

Primele exerciții militare comune între Japonia și Italia, în Marea Japoniei. Niponii se vor antrena și cu francezii și australienii

Japonia organizează exerciții militare cu mai multe state în contextul creșterii tensiunilor din peninsula coreeană. Coreea de Nord a lansat luni, 24 iulie, alte două rechete balistice.

Japonia și Italia organizează exerciții militare comune FOTO defenseone.com

Japonia şi Italia vor desfăşura un exerciţiu comun de avioane de luptă între 2 şi 10 august, a anunţat Forţa de autoapărare aeriană (ASDF) niponă marţi, la o săptămână după ce anunţase manevre similare cu forţele aeriene franceze, potrivit Reuters .

Este primul exerciţiu comun între Japonia şi Italia, remarcă agenţia de presă Kyodo.

Patru avioane F-15 japoneze şi patru italiene F-35A se vor alătura exerciţiilor programate în jurul bazei aeriene Komatsu situată în nordul ţării pe coasta mării Japoniei, potrivit ASDF.

Marea desparte Japonia de Extremul Orient al Rusiei şi de Peninsula Coreea. Japonia va organiza, de asemenea, un exerciţiu aerian comun cu forţele aeriene australiene la Komatsu între 23 august şi 15 septembrie, a anunţat ASDF într-un comunicat separat.

Exercițiile militare organizate de Japonia vin în contextul tensiunilor ridicate din peninsula coreană. Coreea de Nord a lansat luni, 24 iulie, alte două rachete balistică în mare, de pe coasta de est a peninsulei coreene, potrivit statul-major sud-coreean.

O lansare a fost semnalată şi de Ministerul japonez al Apărării, care spune că ar putea fi vorba de o rachetă balistică. Presa niponă a relatat însă despre mai multe lansări, citând o sursă guvernamentală de la Tokyo.

Phenianul a reacţionat vehement la prezenţa unui submarin american înarmat cu rachete nucleare într-un port sud-coreean, susţinând că evenimentul fără precedent după 1980 ar putea îndeplini criteriile pentru utilizarea armamentului nuclear al Coreei de Nord .

Coreea de Nord a lansat la sfârşitul săptămânii trecute mai multe rachete de croazieră în mare de pe coasta de vest.

Potrivit sursei citate, tirurile au avut loc în jurul orei locale 04:00 (19:00 GMT vineri) şi survin la trei zile după lansarea a două rachete balistice, de data aceasta în Marea Japoniei, pe coasta de est, relatează Agerpres.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”