Primul discurs al Regelui Charles al III-lea

Primul discurs al Regelui Charles al III-lea

Noul rege al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord, Charles al III-lea, a susținut vineri seară primul său discurs către ţară, de la palatul Buckingham, în care a promis britanicilor că îi va servi întreaga viaţă și a transmis un mesaj de unitate al familiei regale.

Regele Charles al III-lea, discurs istoric FOTO Getty Images

Redăm mai jos discursul istoric al Regelui Charles:

"Vă vorbesc cu sentimente de profundă tristețe. Majestatea sa Regina, iubita mea mamă, a fost o inspiraţie şi un exemplu pentru mine şi pentru toată familia mea.

Regina a avut o viață bine trăită. A promis ceva și s-a ținut de acea promisiune și e deplânsă de întreaga națiune. Acea promisiune o reînnoiesc azi.

Regina Elisabeta s-a angajat să-şi dedice viaţa servirii poporului ei. A fost mai mult decât o promisiune, a fost un angajament personal profund. A făcut sacrificii pentru datorie. Dedicarea și devotamentul ei nu au fost niciodată oprite. Admirația și respectul pe care le-a inspirat au devenit o marcă a domniei ei.

În ultimii 70 de ani, societatea a devenit una în care se îmbină multe culturi şi credinţe, instituţiile statului s-au schimbat şi ele. Cu toate aceste schimbări şi probleme, poporul şi naţiunea au prosperat şi au înflorit. Valorile noastre au rămas şi trebuie să rămână constante. Rolul şi datoriile monarhiei au rămas şi ele.

Promit că, atât timp cât voi rămâne rege, voi respecta Constituția și o voi considera inima țării. Oriunde v-aţi afla pe cuprinsul Regatului Unit, oricare v-ar fi pregătirea sau credinţele, mă voi strădui să vă slujesc cu loialitate, respect şi dragoste, aşa cum am făcut-o întreaga viaţă. Desigur, viaţa mea se va schimba, pentru că îmi asum o nouă responsabilitate. Nu îmi va mai fi posibil să îmi dedic atât de mult din energia şi timpul meu pentru organizaţiile caritabile care îmi sunt dragi.

E un timp al schimbării pentru familia mea. Contez pe ajutorul iubitei mele soţii Camilla. Recunoscându-i loialitatea de când ne-am căsătorit, în urmă cu 17 ani, ea devine regină consoartă. Știu că se va ridica la așteptările noului său rol. Moștenitorul meu William mă va urma ca duce de Cornwall și va prelua respensabilitățile pe care le-am avut pentru mai mult de 5 decenii.

Vreau de asemenea să-mi exprim dragostea pentru Harry şi Meghan în contextul în care ei continuă să-şi construiască viețile în străinătate.

Şi iubitei mele mame, când începi ultima ta mare călătorie pentru a te alătura dragului meu tată, vreau să-ţi spun pur şi simplu acest lucru: mulţumesc. Îţi mulţumesc pentru dragostea şi devotamentul faţă de familia noastră şi faţă de familia naţiunilor pe care le-ai slujit cu atâta sârguinţă în toţi aceşti ani"

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”