Primul fotbalist care a marcat un gol pe stadionul Steaua: „Dormeam cu pozele lui Gheorghe Tătaru și Anghel Iordănescu sub pernă“

Primul fotbalist care a marcat un gol pe stadionul Steaua: „Dormeam cu pozele lui Gheorghe Tătaru și Anghel Iordănescu sub pernă“

Gheorghe Tătaru, care s-a născut la data de 5 mai 1948, a fost primul marcator de pe Stadionul Steaua, reușind să deschidă scorul la meciul de inaugurare cu OFK Belgrad, conform paginii de Facebook „Steaua – Tribut pentru legende“.

Gheorghe Tătaru FOTO Steaua - tribut pentru legende

Gheorghe Tătaru s-a născut la 5 mai 1948, la București. Crescut la grupele de copii și juniori ale clubului Steaua, Tătaru II a debutat la echipa mare în 1967 și a evoluat până în vara anului 1974. A fost de trei ori consecutiv golgheterul echipei, iar într-un sezon golgheterul campionatului.

„Deceniul 1970 – 1979 a început promițător, cu două Cupe ale României consecutive, în fața rivalilor de la Dinamo. În finala din ‘70, în fața a 30.000 de spectatori, Voinea și-a răpus rivala printr-o dublă, în minutele 7 și 56, iar în cea din ’71, călăul lui Dinamo s-a numit Tătaru, care a marcat cele trei goluri ale Stelei“, conform istoricului FCSB.

Unul dintre cei mai tehnici fotbaliști pe care i-a avut Steaua a cucerit un titlu de campion și trei Cupe ale României. De asemenea, este primul marcator de pe Stadionul Steaua, reușind să deschidă scorul la meciul de inaugurare cu OFK Belgrad.

Imagine de la inaugurarea Stadionului Steaua, la meciul cu OFK Belgrad, 2-2

Imagine de la inaugurarea Stadionului Steaua, la meciul cu OFK Belgrad, 2-2

Gheorghe Tătaru a murit la 19 decembrie 2004, la Iași, unde urma să participe cu echipa de juniori născuți în anul 1992 a Clubului Steaua la Turneul Final, faza pe țară, a Campionatului Național de Sală Gheorghe Ola.

„Până la vârsta de 15 ani când am ajuns la echipa de tineret a Universității Craiova eram stelist. Dormeam cu pozele lui Gheorghe Tătaru și Anghel Iordănescu sub pernă. Tătaru a fost un fotbalist super-tehnic. Un jucător de rasă care ieșea din tiparele fotbalului. Dumnezeu să-l ierte!”, își amintea Sorin Cârțu.

La rândul său, Nicolae Lupescu spunea despre Tătaru: „A fost un mare fotbalist și un foarte bun coleg. A fost un cavaler. Mereu era respectat și respecta la rândul său”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale