Primul medic român care demontează aberația că gripa este mai periculoasă decât COVID-19, după ce a intrat în contact cu un pacient infectat: „Mi-au venit în minte imagini din serialul Cernobîl”

Primul medic român care demontează aberația că gripa este mai periculoasă decât COVID-19, după ce a intrat în contact cu un pacient infectat: „Mi-au venit în minte imagini din serialul Cernobîl”

Primul medic român care demontează aberația că gripa este mai periculoasă decât COVID-19 după ce a intrat în contact cu un pacient: „Mi-au venit în minte imagini din serialul Cernobîl”.

Un medic SMURD de la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca din Capitală a relatat pe Facebook despre experienţa transportării unei persoane infectate cu COVID-19, precizând că doar la momentul respectiv a realizat gravitatea situaţiei.

Un tânăr medic de la un spital din Capitală precizează că noul coronavirus nu se aseamănă deloc cu gripa, descriind situaţia unui pacient bolnav de COVID-19, pe care l-a transportat duminică seara.

„Am "vazut" coronavirusul fata in fata. De garda ieri la spital, revine in sarcina mea sa fiu medicul din echipajul SMURD care asigura transportul unei persoane infectate cu noul COVID-19. Asa ca increzator ca pot sa ajut cu ceva merg sa ma imbrac in echipamentul de protectie (fotografie de dinaintea plecarii cu cele 2 asistente care m-au ajutat sa ma echipez). Preiau pacientul respectiv, un domn in varsta, venit din Italia, care prezenta simptomele unei gripe (cefalee, mialgii, febra etc) dar totusi se comporta destul de ciudat, era in mod cert afectat de boala asa ca il intreb daca se aseamana cu o gripa obisnuita. Ce mi-a raspuns m-a facut sa imi dau seama de gravitatea situatiei: am mai avut gripa dar nu se aseamana deloc cu ce am acum.

In acel moment mi-au venit in minte imagini din serialul HBO "Cernobil" in care soldatii de acolo echipati similar ca si noi se luptau cu un dusman invizibil de care nu aveau habar... m-am intors la spital dupa indeplinirea misiunii cu costumul de spital pe care il aveam pe sub echipamentul de protectie ars si decolorat de substantele cu care am fost decontaminati.

La sfarsitul garzii m-am dus acasa la cei doi copii ai mei cu gandul pe care fiecare dintre noi probabil ca il are: "mie asa ceva nu mi se poate intampla"...”, a relatat medicul.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Lovitură de manual! / Tanc rusesc lovit fatal chiar dacă-și activase sistemul de ascundere

2 ULTIMA ORĂ „Chiar o să-mi pun gâtul la bătaie” / Fostul șef MI6 susține că Putin va pierde puterea în foarte scurt timp

3 „Nu mai pot fi părtaș la această ticăloșie” / Demisie cu strigături la vârful diplomației Rusiei

4 Interesante amănunte...

5 Polițiștii noștri încă n-au „comis” așa ceva, dar poate că acum le vin idei...