Primul PAS! Al LOR!

Primul PAS! Al LOR!

Proiectul de lege iniţiat de Călin Popescu Tăriceanu care îi EXCLUDE pe preşedinte şi pe ministrul de justiţie din procedurile de numire a conducerii instanței supreme şi a procurorilor-şefi se adoptă tacit, luni, de Camera Deputaţilor, prima cameră sesizată, şi se va merge pentru dezbatere în Senat, camera decizională. 

Parlamentul îşi reia abia marţi activitatea, după perioada de pauză pentru campania electorală, scrie hotnews.ro.

Proiectul nu a apucat să primească un raport de la Comisia Juridică din Camera Deputaţilor (termenul era 12 mai), însă a primit raport negativ atât de la Guvern, cât şi de la Consiliul Superior al Magistraturii.

Călin Popescu Tăriceanu propune modificarea Statutului judecătorilor şi procurorilor, în sensul ca în funcţiile de conducere să nu mai fie implicat factorul politic - preşedintele ţării şi ministrul justiţiei.

„Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie îşi numeşte, dintre judecătorii care au funcţionat la această instanţa cel puţin doi ani, preşedintele, vicepreşedintele, preşedinţii de secţii”, prevede proiectul președintelui Senatului.

Potrivit acestuia, revocarea din funcţie a preşedintelui, vicepreşedintelui sau a preşedinţilor de secţii se face de către ICCJ, care se poate sesiza din oficiu, la cererea unei treimi din numărul membrilor sau la cererea adunării generale a instituţiei.

Nota Redacției/Nu vi se pare că a cam început să se lege faza cu eliminarea lui Zgonea de la Camera Deputaților cu legile ăstea trecute „tacit”? Ăsta e doar începutul...

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Cel mai prost interlop din România! / El este dobitocul arestat după ce și-a uitat pistolul în cabina de p…

2 Așa o fi?

3 Se strânge lațul / Live Science: Cercetătorii au recuperat secvențe genetice ale coronavirusului șterse în secre…

4 VIDEO Faza asta este de la Galați...

5 Așa o fi? Atât de grav?