Primul tren de mare viteză din China care circulă deasupra apei VIDEO

Primul tren de mare viteză din China care circulă deasupra apei VIDEO

Ambițiile feroviare ale Chinei continuă să crească. Cea mai recentă inovație a țării este o linie de tren de mare viteză, cu un traseu ce măsoară 277 de kilometri de-a lungul coastei de sud-est.

Tren din China care circulă deasupra apei FOTO Twitter

Acesta leagă orașele Zhangzhou, Xiamen și Fuzhou, toate trei fiind în provincia Fujian.

Trenurile pot atinge viteza maximă de 350 de kilometri pe oră, potrivit China Railway, operatorul feroviar de stat, notează CNN .

Primul tren de pe această linie a pornit joi, 28 septembrie, cu din gara Fuzhou, capitala provinciei, la ora 9:15.

Noua cale ferată are în prezent 84 de poduri și 29 de tuneluri, plus 20 km de șină care trece peste mare, ceea ce îl face primul tren de mare viteză care traversează peste apă, din întreaga țară.

China Railway spune că a folosit roboți inteligenți și oțel rezistent la coroziune ecologic pentru a construi secțiunile de șină deasupra apei.

Noua linie este doar unul dintre multele proiecte de infrastructură prezentate de guvernul chinez în 2016, când a fost anunțată inițiativa feroviară „Opt orizontale și opt verticale”.

Potrivit publicației Xinhua, transportul terestru din provincia Fujian a fost o provocare din cauza terenului său muntos.

Provincia Fujian este, de asemenea, semnificativă pentru că este cea mai apropiată parte a Chinei continentale de insula Taiwan. Xiamen se află la doar 10 kilometri peste strâmtoarea Taiwan de Kinmen, cea mai vestică regiune a Taiwanului.

Partidul Comunist Chinez, aflat la guvernare, revendică Taiwanul drept propriul său teritoriu, în ciuda faptului că nu l-a controlat niciodată.

Potrivit Xinhua, Partidul Comunist a lansat o circulară la începutul acestei luni prin care cere „facilitarea unei mai bune conexiuni și integrare între Fujian și Taiwan”.

O propunere controversată a unui grup de opt consilieri ai guvernului local din Kinmen, la începutul acestui an, a sugerat construirea unui pod peste strâmtoare.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Ce se întâmplă? / Bombardiere strategice americane B-52H au înconjurat enclava rusă Kaliningrad de la Marea Baltică

2 Horoscop joi, 30 mai. Racii sunt prea curioşi, iar fecioarele nu se pot concentra

3 N-o să vă vină să credeți, dar acest articol a fost publicat în revista SRI...

4 VIDEO Surpriză de proporții, drona care ar fi lovit radarul din Rusia ar fi de fabricație portugheză

5 O lege mai mult decât interesantă promulgată de președintele Iohannis...