Principesa Elena: Faptele lui Nicolae - profund greșite, moral și uman; dovadă de dispreț față de România

Principesa Elena: Faptele lui Nicolae - profund greșite, moral și uman; dovadă de dispreț față de România

Principesa Elena afirmă că faptele fiului său Nicolae Medforth-Mills sunt "profund greșite, moral și uman", acesta dovedind "dispreț față de România, față de poporul ei și față de principiile Casei Regale".

"Sunt foarte dezamăgită și îngrijorată de faptele fiului meu, Nicolae. Prin comportamentul său din zilele trecute, Nicolae a nesocotit intimitatea, suferința și demnitatea tatălui meu, Regele Mihai. (...) Faptele lui Nicolae din aceste zile sunt profund greșite, moral și uman. Fiul meu a dat dovadă de dispreț față de România, față de poporul ei și față de principiile Casei Regale. Pentru mine, ca mamă, acest aspect este devastator", afirmă principesa Elena, potrivit unei declarații transmisă joi AGERPRES, de Biroul de Presă al Majestății Sale Regelui Mihai I.

Principesa menționează că i-a transmis, în trecut, fiului său faptul că Regele nu dorește să îl vadă din cauza comportamentului său lipsit de principii morale.

"I-am transmis, în trecut, lui Nicolae faptul că Regele nu dorește să îl vadă din cauza comportamentului său lipsit de principii morale. Chiar Regele, primind vestea căsătoriei fiului meu, i-a transmis lui Nicolae, într-o scrisoare privată din 4 august 2017, că este profund întristat că Nicolae nu a făcut nimic pentru a clarifica paternitatea presupusului său copil, o fetiță de aproape doi ani. Aceasta arată o lipsă de responsabilitate inacceptabilă", afirmă principesa Elena.

Totodată, principesa Elena menționează că regele Mihai i-a confirmat decizia de a nu-l primi pe Nicolae, lucru cunoscut de acesta.

"La cea mai recentă vizită a mea la Aubonne, în luna august, tatăl meu mi-a confirmat personal decizia sa de a nu-l primi pe Nicolae, lucru cunoscut de fiul meu. Regele Mihai a făcut cunoscut, de câteva ori chiar în scris, că motivul deciziei de a-i retrage lui Nicolae titlul regal este că fiul meu nu are calitățile necesare pentru o poziție în Casa Regală a României", se mai arată în declarația principesei Elena.

Biroul de Presă al Regelui Mihai I a anunțat miercuri că la poliția elvețiană a fost înaintată o plângere după ce marți seară Nicolae Medforth-Mills a avut o tentativă de violare a domiciliului Majestății Sale, la reședința din Elveția. Potrivit sursei citate, incidentul a survenit la doar o oră după ce Regele Mihai primise Sfânta Împărtășanie de la trimisul mitropolitului Europei Occidentale și Meridionale, Iosif.

Nepotul Regelui Mihai I, Nicolae Medforth-Mills, a transmis miercuri că nu va intra în ''jocul murdar'' al Casei Regale, adăugând că își va respecta bunicul ''în aceste momente dificile''.

''Mă întristează profund și nu înțeleg agresivitatea CR de a face tot posibilul de a mă împiedica să îmi văd bunicul și de a-mi discredita imaginea. Nu voi intra în acest joc murdar. Voi alege să-mi respect bunicul în aceste momente dificile, pentru că așa se cuvine și așa este creștinește'', a scris nepotul fostului suveran, pe Facebook .

În cursul zilei de luni, Casa Regală a anunțat că starea generală a Regelui Mihai s-a agravat și prezintă o slăbiciune accentuată.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina