Prinţesa Haya a Iordaniei va face parte din corpul diplomatic al ambasadei ţării sale la Londra

Prinţesa Haya a Iordaniei va face parte din corpul diplomatic al ambasadei ţării sale la Londra

Prinţesa Haya a Iordaniei, implicată într-o luptă legală în Marea Britanie împotriva soţului său, şeicul Mohamed bin Rashid al Maktum, vicepreşedintele şi prim-ministrul Emiratelor Arabe Unite, pentru custodia celor doi copii ai lor, a fost numită membră a corpului diplomatic al Ambasadei Iordaniei la Londra, informează joi ziarul The Times citat de EFE.

Prinţesa Haya, care a absolvit prestigioasa Universitate Oxford, a fugit în luna mai din Emiratele Arabe Unite şi a cerut justiţiei britanice să emită un ordin de protecţie împotriva soţului său, cu care se află în proces de divorţ pentru violenţă domestică.

Haya s-a căsătorit cu şeicul Dubaiului în 2004, devenind cea de-a 6-a sa soţie şi mamă a doi dintre cei 23 de copii ai acestuia.

Prinţesa Haya este fiica fostului rege al Iordaniei, Hussein, şi sora vitregă a actualului rege al Iordaniei, Abdullah al II-lea. Ea doreşte ca fiica ei Jalila, în vârstă de 11 ani şi fiul său Zayed, de 7 ani, să fie lăsaţi să locuiască cu ea la Londra.

Miercuri a avut loc prima audiere preliminară la Tribunal Superior din Londra înainte de începerea procesului, prevăzut pentru luna noiembrie.

Numirea sa în postul de prim-secretar al Ambasadei a fost anunţată pe lista diplomaţilor din Londra publicată de MAE britanic.

Haya a plecat împreună cu cei doi copii ai săi în luna mai în Marea Britanie şi a cerut protecţie din partea justiţiei britanice.

Emirul i-ar fi cerut să se întoarcă, însă ea l-a refuzat. În luna iunie, prinţesa a declarat că "se teme pentru viaţa sa" şi că este convinsă că soţul ei va încerca să o facă să revină în Dubai, după ce şeicul a postat pe Instagram o poezie în versurile căreia o femeie este acuzată de "trădare".

Prinţesa locuieşte cu cei doi copii ai săi în cartierul Kensington, într-o casă estimată la 85 de milioane de lire (98,5 milioane de euro), potrivit The Times.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Un jandarm sibian de 43 de ani, coronasceptic, a murit după ce s-a infectat / Căpitanul Ionuț Câmpean, acum câte…

2 S-a ținut de cuvânt! Bolojan a tăiat joi jumătate din posturile de la CJ Bihor și desființează trei structuri …

3 FOTO Priviți unde și-a parcat mașina Nicușor Dan în prima zi de Primar General al Capitalei

4 VIDEO Primul Guvern USL s-a făcut în Dubai, pe marginea piscinei hotelului Atlantis / Scheletele lui Ponta și Gh…

5 Informație / Ludovic Orban nu va mai fi desemnat să formeze un nou guvern după alegerile din 6 decembrie