Prinţul Charles ar fi acceptat trei valize cu câte un milion de euro de la un şeic

Prinţul Charles ar fi acceptat trei valize cu câte un milion de euro de la un şeic

Prinţul Charles a primit trei valize cu câte un milion de euro, în numerar, de la şeicul Hamad bin Jassim, un fost premier al Qatarului, scrie Spotmedia.ro.

The Sunday Times dezvăluie că Charles a primit toate cele trei donaţii în numerar - personal - de la fostul premier, în perioada 2011-2015.

Potrvit ziarului, una dintre donaţii a fost înmânată la o întâlnire la Clarence House.

”Donaţii caritabile primite de la şeicul Hamad bin Jassim au fost transferate imediat uneia dintre organizaţiile de caritate ale prinţului, care a făcut demersurile adecvate şi ne-au asigurat că a urmat toate procedurile corecte”, precizează într-un comunicat Clarence House.

Aceste fonduri au fost primite de către Fondul de caritate al prinţului Charles, care are misiunea de a ”transforma vieţi şi a construi comunităţi” prin subvenţionarea unor cauze bune în domeniile conservării, educaţiei, sănătăţii şi includerii sociale.

Fondul declară pentru Sunday Times că administratorii săi au conchis că donatorul este legitim şi că auditorii săi au aprobat donaţia. Potrivit BBC, nimic nu sugerează că aceste plăţi ar fi ilegale.

Donaţii ale unor organizaţii de caritate ale prinţului Charles au ajuns în centrul atenţiei în urma unor acuzaţii potrivit cărora Fundaţia l-a ajutat pe un donator saudit să obţină o distincţie şi cetăţenia britanice.

Scotland Yardul a anunţat că anchetează acuzații vizând Fundaţia prinţului în baza Legii din 1925 cu privire la prevenirea unor abuzuri.

Fundaţia cooperează deplin în anchetă, iar Clarence House a dat asigurări că Charles nu cunoaşte vreo acordare a unor presupuse distincţii sau cetăţeniei britanice în schimbul unor donaţii către organizaţiile sale de caritate.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”