Prințul Harry: autobiografie „nucleară“ care sperie Familia Regală. Cartea este de „o sinceritate crudă“

Prințul Harry: autobiografie „nucleară“ care sperie Familia Regală. Cartea este de „o sinceritate crudă“

Prințul Harry a anunțat data lansării cărții sale autobiografice: 10 ianuarie 2023. Familia Regală se așteaptă la ce e mai rău.

Prințul Harry își lansează autobiografia pe 10 ianuarie 2023 FOTO PROFIMEDIA

„Spare“/„De rezervă“ este titlul cărții scrise de Harry, care pleacă de la simtagma consacrată „The heir and the spare“/„Moștenitorul și cel de rezervă“. Acesta a fost mult timp un termen folosit pentru a caracteriza viitorul monarh și pe frații/surorile sale, mai ales în trecut, cînd copiii se îmbolnăveau și mureau des și erau necesare mai multe „rezerve“ pentru a asigura succesiunea la tron.

Familia Regală britanică este în stare de alertă pentru viitoarea lansare a cărții lui Harry, după ce a fost avertizată că este o autobiografie „nucleară“, „critică cu toți și toate“, potrivit Daily Mail . Avocații regali sunt „pe poziții“, deoarece cartea este descrisă ca fiind de „o sinceritate crudă“.

O dată de lansare inițială a fost stabilită pentru sfârșitul anului 2022, însă apariția a fost amânată pentru a nu coincide cu anul morții Reginei Elisabeta a II-a, dar și pentru că ducele de Sussex a făcut modificări de ultim moment.

Autobiografie Printl Harry profimedia 0733574090 jpg

Editorii cărții au precizat că Harry nu se ferește să abordeze subicte sensibile, printre care faptul că a fost pus să meargă în urma sicriului la funeraliile Prințesei Diana, lucru care l-a afectat foarte tare în anii ce au urmat.

Prințul Harry reglează conturile cu Familia Regală

De asemenea, el ar putea dezvălui care membru al Familiei Regale a făcut un comentariu rasist cu privire la culoarea pielii fiului său nenăscut, Archie. Niciun membru al Casei Regale nu va citi cartea înainte de apariție. Autobiografia va conține o scurtă notă care precizează că a fost scrisă înainte de moartea Reginei Elisabeta a II-a, pe 8 septembrie.

Abordea „sinceră și personală“ din carte amplifică și mai multe temerile de la Palatul Buckingham că prințul înstrăinat va încerca, încă o dată, să regleze conturile cu familia sa. Un purtător de cuvânt al regelui Charles al III-lea a refuzat să comenteze, dar este cert că Familia Regală a fost deja avertizată în privința conținutului cărții de 416 pagini și că „se teme“ de ea.

Rudele lui Harry s-ar putea confrunta cu adevărate scandaluri în presă dacă prințul va aprofunda în carte marile probleme cu care s-a confruntat monarhia în ultimele decenii.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale