Prinţul William şi soţia lui, întâmpinaţi de numeroşi admiratori, la deschiderea oficială a muzeului V&A din Dundee

Prinţul William şi soţia lui, întâmpinaţi de numeroşi admiratori, la deschiderea oficială a muzeului V&A din Dundee

Prinţul William al Marii Britanii şi soţia lui, Catherine, au participat marţi la deschiderea oficială a muzeului Victoria & Albert din oraşul Dundee, o clădire cu o arhitectură spectaculoasă, care se aseamănă cu cala unei corăbii, construit pe ţărmul râului Tay din Scoţia, informează Reuters şi PA.

Cuplul princiar britanic, care deţine şi titlurile de conte şi contesă de Strathearn, un comitat scoţian aflat la nord de graniţa cu Anglia, a atras un public numeros în faţa instituţiei muzeale, în pofida frigului din sezonul hibernal.

Ducesa Kate, care patronează V&A Museum, a purtat la acest eveniment un palton din tartan verde, creat de casa Alexander McQueen, în timp ce prinţul William a purtat un costum albastru.

Catherine, care deţine şi titlul de ducesă de Cambridge, s-a declarat "captivată de arhitectura uluitoare şi de gama variată a designului" acestei clădiri, care reprezintă prima instituţie din cadrul reţelei Victoria & Albert Museum construită în afara Londrei.

Arhitectul japonez Kengo Kuma, care construieşte în această perioadă stadionul din Tokyo unde se vor desfăşura Jocurile Olimpice din 2020, a realizat planurile pentru clădirea din Dundee, ce se aseamănă cu două cale de vapoare, dispuse una lângă cealaltă, în semn de omagiu adus istoriei oraşului acestui oraş scoţian cu o tradiţie îndelungată în construcţia de nave.

Muzeul V&A Dundee găzduieşte adevărate comori expoziţionale, precum o sală de ceai creată de designerul Charles Rennie Mackintosh şi o tiară cu diamante tăiate în formă de trandafiri, decorată cu o pereche de aripi mici, care tremură uşor atunci când este purtată.

"Sper că acest muzeu va servi ca o sursă de inspiraţie pentru ceilalţi, pentru a arăta că lucruri minunate pot fi realizate atunci când comunităţi diferite lucrează împreună", a declarat ducesa de Cambridge.

Potrivit PA, ducele şi ducesa de Cambridge s-au întâlnit în a doua parte a zilei de marţi cu angajaţi - şi familiile lor - de la o fabrică de cauciucuri, ce urmează să îşi sisteze producţia.

Reprezentanţii companiei Michelin au anunţat în noiembrie 2018 că acea fabrică, în care lucrează 845 de angajaţi, va fi închisă la jumătatea anului 2020.

După acea întâlnire cu mai mulţi muncitori din fabrica Michelin, cuplul princiar britanic va participa la o reuniune organizată de Michelin Action Group, o asociaţie înfiinţată cu scopul de a găsi soluţii de reorganizare a fabricii şi pentru a oferi angajaţilor acesteia un viitor sustenabil.

Michelin a încheiat un acord cu Guvernul scoţian pentru a reorienta activitatea acestei uzine, încercând să îşi asigure o poziţie viitoare în domeniul transportului ecologic şi a industriei manufacturiere. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Se coace debarcarea? / Un înalt oficial de la Kremlin ar fi contactat spionajul occidental şi s-ar fi oferit să ajute la oprirea războiului d…

2 Fost şef al spionajului rusesc, reţinut în timp ce încerca să se alăture trupelor ruseşti din Herson

3 Probleme în paradis? Ce dezvăluiri face Vitali Klitschko

4 Foarte interesante amănunte!

5 O „dihanie” HIMARS a spulberat baza grupării teroriste „Wagner” din regiunea Luhansk